„Nešto posebno, ne mogu da odam tajnu“ Šta je to žvakao Novak Đoković

„Nešto posebno, ne mogu da odam tajnu“ Šta je to žvakao Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković govorio je za srpske medije poslije plasmana u osminu finala ATP turnira u Dubaiju.

Nije imao lak posao Novak, pošto je tek poslije velike borbe u tri seta slomio češkog tenisera Tomasa Mahača.

Protiv trenutno 130. tenisera svijeta, slavio je rezultatom 2-1, po setovima 3:6, 6:3, 7:6.

Sada mu slijedi duel protiv Talona Grikspora, 39. igrača planete iz Holandije, piše Sportal.

– Nisam nikada imao susret sa Tomasom. Odradio sam analizu, pripremu, ali je drugačije na terenu. Solidno sam počeo meč, dobio set. Neke šanse da ga brejknem u prvom gemu sam imao, nisam iskoristio, odigrao slab gem na svoj servis, a onda je on dobio malo krila i bio je u naletu. Nisam uspijevao da ga probijem po bekhendu. Imao je izvrsnu paralelu, koja ga je služila fantastično. Igrao je servis-volej, jako hrabro. Drago mi je što sam prebrodio ovaj izazov. Odigrao sam perfektan taj-brejk. Da sam mogao bolje da igram i da se osjećam, da. Ima dosta nekih pozitivnih stvari, a i neke koje moraju da budu bolje. Svjestan sam toga, to je sastavni dio procesa vraćanja na teren poslije povrede, rekao je Novak srpskim medijima.

Žvakao je žvaku na meču, a uslijedilo je i pitanje o tome.

– Posebna jedna žvaka. Ne mogu da ti odam tajnu, rekao je Novak uz osmeh.

Prvi put je bio na terenu poslije mjesec dana.

– Svega pomalo. Rekli su mi da ću imati malo poteškoća sa kretnjom, tajmingom, izvođenjem udaraca, da će se dešavati oscilacije. To jeste bio slučaj. Jesam trenirao, ali jedno je trening, a drugo meč. Sve je u redu, prihvatam, to je dio procesa vraćanja, nalaženja najbolje moguće forme, kaže Đoković.

Slijedi duel protiv Talona Grikspora.

– Igrali smo jednom. Nismo dugo igrali. Svi napreduju, igraju dobar tenis. Nije iz vrha, iz Top 20, 30, ali igra zaista dobro ako mu se pruži prilika. Pokušaće da odigra najbolji tenis života, jednostavno nema šta da izgubi. Biću spreman, zaključio je najbolji teniser svijeta.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This