Liga Evrope: Sevilja „ugasila“ Old Traford, Juventus se mučio protiv Sportinga

Liga Evrope: Sevilja „ugasila“ Old Traford, Juventus se mučio protiv Sportinga

Mančester Junajted sinoć je na svom terenu remizirao protiv Sevilje sa 2:2 u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope, dok je pobjedu upisao Juventus koji je uz dosta muke u Torinu s minimalnih 1:0 savladao lisabonski Sporting. Bajer Leverkuzen i Rojal Union su remizirali 1:1 u Njemačkoj

„Crveni đavoli“ blistali su u prvom poluvremenu, a činilo se da je meč na „Old Trafordu“ riješen već nakon dvadesetak minuta nakon kojih su domaći već vodili sa 2:0.

Junak Junajtda večeras je mogao biti Marcel Sabicer koji je odigrao fantastičan meč i čelnicima „Đavola“ poslao poruku da ne trebaju više ništa čekati i da otkupe na ljeto njegov ugovor od Bajerna.

Engleski klub je do prednosti stigao već u 14. minuti kada je Bruno Fernandeš sjajno pronašao Sabicera koji je izašao sam ispred golmana Sevile i bez problema pogodio za 1:0.

Samo sedam minuta kasnije na semaforu je bilo 2:0, i ovaj put fantastični Sabicer trese mrežu španskog kluba, a ovaj put to je uradio na asistenciju Marsijala.

Sevilja je pokušala da dođe barem do jednog gola koji bi im i te kako olakšao stvari u revanšu. Gosti su odličnu šansu imali u sudijskoj nadoknadi prvog dijela preko Nianzua koji je nakon kornera šutirao glavom, ali je De Hea to odbranio.

U drugom dijelu Junajted je bio ponovo dosta konkretniji. Dvije odlične šanse u nastavku je propustio Entoni, ali se rezultat nije mijenjao.

I kada se činilo da će Junajted slaviti sa 2:0 u samom finišu meča Sevila je došla do remija. U centru pažnje našao se iskusni Hesus Navas koji je uspio u 85. minuti da pogodi za 2:1, ali pravi šok je tek uslijedio.

Sevilja je u 93. minuti uspjela da se potpuno vrati u ovaj dvomeč. Tragičar domaćih bio je Hari Megvajer koji je dao autogol za konačnih 2:2 i Sevilju u potpunosti vratio u igru pred revanš koji se igra u Španiji iduće sedmice.

U istom terminu igrale su se još dvije utakmice.

Juventus je u Torinu uz dosta muke uspio da pobijedi Sporting s minimalnih 1:0, ali je meč obilježio detalj iz 44. minute kada je Vojček Ščešnji u suzama napustio teren zbog srčanih problema, ali čini se da se na svu sreću ne radi o ničemu ozbiljnijem.

Sporting se propisno ispromašivao u prvom dijelu, a Juve je to kaznio u 73. minuti kada je Gati postigao gol za 1:0 i pobjedu „Stare dame“.

Zanimljiv meč gledali smo i u Leverkuzenu gdje je Bajer ugostio Rojal Union i teškom mukom uspio da dođe do remija u ovom susretu.

Union je uspio da povede sa 1:0 u 51. minuti golom Bonifasea, ali je Leverkuzen poravnao na 1:1 u 83. minuti kada je Virc pogodio mrežu gostujućeg kluba.

Putnike u polufinale Lige Evrope saznaćemo već za sedam dana kada su na rasporedu revanš utakmice četvrtfinala ovog takmičenja u kojima nas sigurno očekuje ponovo dosta uzbuđenja.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This