Liga Evrope: Roma preko Leverkuzena u finale

Liga Evrope: Roma preko Leverkuzena u finale

Fudbaleri Bajer Leverkuzena i Rome odigrali su 0:0 u Leverkuzenu u okviru revanš meča polufinala Lige Evrope. S obzirom na to da je Roma slavila 1:0 u Rimu u prvom meču, ovaj rezultat ih je odveo i finale ovog takmičenja.

 

Čak 23 šuta, sedam u okvir gola i pet kornera za Leverkuzen, ali uzalud.

U prvom poluvremenu tim Ćabija Alonsa je apsolutno dominirao na terenu. Imali su čak je 12 šuteva, od toga četiri ka golu italijanske ekipe. Dijabi je bio najbliži pogotku u 12. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao i pogodio prečku.

Sa druge strane, Roma je u Murinjovom stilu čuvala 1:0 iz prvog duela i branila se svih 45 minuta bez ijednog šuta u okvir gola.

U nastavku situacija je bila prilično slična, nešto više su držali loptu u nogama gosti, ali kao da su bili bez ikakvih ambicija da postignu gol.

Leverkuzen je pokušavao, u 81. minutu Sardar Azmun je sa 16 metara pucao, ali je lopta završila pored lijeve stative. Ovo je bila i najozbiljnija šansa u drugom dijelu meča u Leverkuzenu.

Imali su veliku šansu domaći pet minuta kasnije, međutim odbrana je odradila dobar posao, koji je uskoro i završen sačuvanom mrežom i plasmanom u finale.

sportske.net

CATEGORIES
Share This