Lazar Matić najbolji sportista opštine Istočno Novo Sarajevo (FOTO)

Lazar Matić najbolji sportista opštine Istočno Novo Sarajevo (FOTO)

Za najboljeg sportistu opštine Istočno Novo Sarajevo u 2022. godini izabran je Lazar Matić iz Džiju-džica kluba „Slavija“.

Matić je iskazao zadovoljstvo zbog osvajanja titule najboljeg u ovoj opštini, podsjećajući da je prethodne godine postao viceprvak Evrope i svijeta.

– Osim tih titula, dvostruki sam prvak Balkana na otvorenom prvenstvu, osvojio sam Evropski kup i osvajač sam Jadranske lige po drugi put, ekipno, sa svojim klubom – naveo je Matić neke od najznačajnijih uspjeha u toku prošle godine.

Kako navodi, trenutno ima problema sa povreda, te će budući planovi malo pričekati.

SlikaFoto: katera.news

Drugoplasirani sportista opštine Marina Kurteš iz Karate kluba „Slavija“ rekla je da je bronzana medalja na Evropskom prvenstvu najznačajnija za nju.

– Moram priznati da sam zaista preponosna na sebe, znam koliko sam truda uložila, to je kruna dosadašnjeg rada – rekla je Kurteš.

Trećeplasirani sportista opštine je Vuk Divljan iz Džudo kluba „Randori“.

SlikaFoto: katera.news

Najuspješniji sportski kolektiv za 2022. godinu je Karate klub „Slavija“.

Priznanje „Goran Ivanković“, koje se tradicionalno uručuje za poseban doprinos razvoju sporta, dodijeljeno je Slavenku Curoviću iz Džudo klub „Randori“. Priznanje za najuspješnijeg sportskog radnika dodijeljeno je Vladimiru Šarabi iz Košarkaškog kluba „Slavija“.

SlikaFoto: katera.news

Za najperspektivnije sportiste u 2022. godini izabrani su: Aleksa Šehovac, Dunja Jovičić, Stefan Pejičić, Vojin LalovićLuka Bozalo, Ana ŠkiljevićJovana LalovićStefan ŠkiljevićTamara KenjićSergej KovačevićMirka GolijaninNikola IkićAnja ŽdraleMiloš VukajlovićUroš BojanićDunja PejušićLazar Radulović i Luka Radović.

SlikaFoto: katera.news

Po granama sporta najuspješniji su: Matija Šehovac (košarka), Igor Beribaka (rukomet), Gala Košarac (odbojka), Ana Kenjić (atletika), Ana Džino (karate), Davor Bujak (džiu džica), Nikolaj Radulović (kikboks), Lazar Ždrale (džudo), Srđan Pandurević (džudo), Momir Ašonja (šah), Isidora Erić (mačevanje), Vuk Kubura (skijanje), Bojan Mališ (karling), te trener Goran Popović iz Fudbalskog kluba „Slavija“.

SlikaFoto: katera.news

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao da su sportisti sa područja ove opštine u prethodnoj godini ostvarili dosta zavidnih rezultata, te da se nada da će se to i nastaviti.

– Zaista imamo briljantne rezultate sportista na međunarodnim takmičenjima i to ovu veče čini posebnom. Dosta toga treba zajednički da uradimo i poboljšamo stanje sporta na području opštine i grada. Iako se izdvaje veliki iznos sredstava na godišnjem nivou za funkcionisanje sporta, potrebno je animirati i državne institucije, ali i privatni sektor da se više pažnje posveti sportu, kako bi ovi mlafi sportisti opet ostvarili dobre rezultate – naveo je Katić.

On je dodao da opština Istočno Novo Sarajevo ulaže i u sportsku infrastrukturu, te da ove godine ulazi u novi projekat – izgradnju bazena, prvo otvorenog, pa zatim zatvorenog, koji će, između ostalog, služiti za rekreativni sport i trenažne aktivnosti sportista našeg grada.

(Katera)

CATEGORIES
Share This