Evroliga: Partizan večeras protiv Olimpijakosa

Evroliga: Partizan večeras protiv Olimpijakosa

Košarkaši Partizana odigraće duel četvrtog kola Evrolige protiv grčkog Olimpijakosa. Meč je na programu od 20.15.

 

Partizan i Olimpijakos prije početka četvrtog kola imaju isti skor, jedan trijumf i dva poraza. Grčki tim je blagi favorit uoči duela, najviše zbog domaćeg terena i podrške navijača sa tribina.

Crno-bijeli su poraženi od Makabija u prvom i od Barselone u trećem kolu, baš kao i Olimpijakos, s tim što su crveno-bijeli iz Pireja doživjeli peh u trećoj rundi od Olimpije iz Milana.

Partizan je do sada upisao pobjedu nad Asvelom u Francuskoj, a Olimpijakos je savladao ekipu Panatinaikosa na startu Evrolige.

Trener košarkaša beogradskog Partizana Željko Obradović izjavio je da ih očekuje zahtjevna utakmica i dodao da vjeruje da će igrači pokazati reakciju poslije poraza od Barselone.

– Olimpijakos je tim koji je napravljen da se bori za fajnal-for. Prošle godine su igrali veliko finale, malo im je falilo da postanu prvaci Evrope. Igrali su izvanrednu košarku. Ove godine su na početku sezone imali problema sa povređenim igračima i u tom ritmu se negdje sada nalaze.

Međutim, u njihovoj dvorani će to biti veoma teško.To je ekipa koja ima ogromno iskustvo, godinama igraju zajedno, isti je trener, doveli su igrače koji su izvanredni da popune praznine koje su ostale odlaskom nosilaca igre – rekao je Obradović.

Obradović je na konferenciji za novinare istakao da Mateuš Ponitka ima problema sa ramenom i da će ljekarske analize pokazati o kakvoj povredi je riječ.

RTS

CATEGORIES
Share This