Dušan Lajović na Srpska Open dokazao da je “ubica” favorita

Dušan Lajović na Srpska Open dokazao da je “ubica” favorita

Srpski teniser Dušan Lajović je u pohodu na trofej Srpska opena skinuo skalp prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću i favorizovanom Andreju Rubljovu, šestom teniseru svijeta i ovogodišnjem šampionu Monte Karla.

Duci je trijumfalnim pohodom do trofeja na turniru Srpska open opravdao epitet “ubice divova”. Srpski as je prvo uzeo mjeru prvom reketu svijeta Novaku Đokoviću, a onda je u finalu srušio Andreja Rubljova, koji je u Banjaluku došao sa trofejom iz Monte Karla i kao šesti na ATP listi.

Lajoviću je to bio treći trijumf u isto toliko okršaja sa ruskim teniserom.

Taj podatak jednako iznenađuje kao i činjenica da je Dušan u Banjaluci osvojio tek drugu ATP titulu. S druge strane, momak iz Stare Pazove ima pozitivan skor sa teniserima kao što su Endi Marej, Huan Martin del Potro, Danil Medvedev, Rišar Gaske…

– Finale protiv Rubljova bio mi je najteži meč u posljednjih šest mjeseci, iskreno. Osjećao sam se iscrpljeno, vrtilo mi se u glavi u trećem setu. Dugo nisam igrao finale. Posljednju titulu sam osvojio prije četiri godine, tako da sam presrećan zbog ovog uspjeha – rekao je Lajović.

Duci je osam puta uspio da pobijedi tenisere koji su u tom trenutku bili u top deset ATP liste. Pored pomenutih rivala, Lajović je uspjevao da pobjedi Grigora Dimitrova, Keija Nišikorija, Dominika Tima i Kaspera Ruda dok su bili na vrhuncu karijere.

I Andrej Rubljov je konstatovao da je Lajovića teško pobijediti kad je raspoložen za igru.

– Kada igra na svom nivou, jako ga je teško pobijediti. Pored svih imena koje ste nabrojali, ipak je najvažnije što je savladao i Novaka. Dušan odlično koristi svoje prednosti. Mi dosta treniramo zajedno i znam za šta je on sve sposoban. Drago mi je što je uzeo trofej u Banjaluci – rekao je Rubljov.

Dušan Lajović je osvajanjem turnira u Republici Srpskoj dobio 250 ATP bodova i skočio na listi najboljih tenisera za čak 30 mjesta. Prije turnira momak iz Stare Pazove se nalazio na 70. mjestu ATP liste, da bi ponedjeljak dočekao na 40. poziciji.

Lajović je zaradio i 85.605 dolara, pa sada u karijeri ima sakupljena 8.212.344 dolara. Takođe, stekao je pravo da ne igra kvalifikacije za jače turnire, prenosi Informer.

Srpska info

CATEGORIES
Share This