Gačani i danas dobili „terapiju“

Gačani i danas dobili „terapiju“

Rukovodsvo gatačke Termoelektrane danas je počastilo svoje građane novom terapijom za respiratorni sistem ali iz proizvodnog pogona.

Električnu energiju su poslali na distributivnu mrežu da neko proda i naplati. „Mrvice“ dijele kroz lični dohodak svojim radnicima, a kroz dimnjak šalju prašinu i pepeo preko jutros im naklonjenog vjetra „Mostarca“ u vidu obavezne terapije za sve stanovnike.

Od ranih jutarnjih časova, pepeo i prašina iz dimnjaka Termoelektrane obasipaju ovaj mali „švajcarski gradić“ kako ga je nazvao svojevremeno načelnik Milinković.

Kiša koja pada, nije spriječila razdragane stanovnike ove razvijene opštine da izađu na ulice i udahnu tu prašinu i pepeo, koji ih „održava“ u životu, gledajući ga na svojoj odjeći, automobilima, ulici, dok ptičice u obliku gromuljica prašine lete i kašljucaju.

Lokalne pristalice vladajućih partija ćute, smješkaju se, dok neki od njih bacaju komentare tipa: „Dobro je što Termoelektrana radi, opozicija bi bila srećna da ne radi, jer tobože oni žele da opet dišu, a ne da kašljucaju kao ptičice posljednjih godinu dana.“

Najsrećniji su vlasnici lokalnih autopraonica, jer oni i apoteke imaju najviše posla, kada se vjetar „Mostarac“ našali sa „Zemljom zvanom Gacko“.

Tužno je „elito“ gatačka, školovana i doškolovana, sa državnom ili kupljenom diplomom, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadate i kojoj partiji služite, što ćutite i ništa ne preduzimate dok vam se djeca truju.

Tužno je što ste dozvolili da normalno disanje postane luksuz!

ISTOK

CATEGORIES
Share This