Đorđević: Čast mi je da vodim reprezentaciju Kine protiv Srbije

Đorđević: Čast mi je da vodim reprezentaciju Kine protiv Srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Kine Aleksandar Đorđević rekao je da mu je čast što voditi tim protiv Srbije na SP.

 

Voljom žrijeba, Srbija i Kina će igrati u grupi B, zajedno sa Portorikom i Južnom Sudanu u Manili.

– Za mene je velika čast da vodim reprezentaciju Kine protiv svoje zemlje na SP. Lično, biće to utakmica sigurno puna emocija i velikog ponosa, a sa druge strane, Srbija je jedan od pretendenata na medalju, veliki favorit u našoj grupi. Što se tiče preostala dva protivnika, nezgodni, atletski spremne ekipe. Portoriko sa velikim iskustvom na ovakvim takmičenjima. Južni Sudan toga nema, ali ima izuzetnu selekciju sa kojom je uspio da se izbori za ovo takmičenje. To su prve impresije – rekao je Đorđević.

Legendarni košarkaš i bivši seletor Srbije, sa kojim je reprezentacija osvojila tri srebrne medalje na SP 2014, Olimpijskim igrama 2016. i Evrobasketu 2017. godine, ističe da su pripreme krenule.

– Svi već pričamo o tome šta nas čeka. Razmišljam kako već sutra da krenem na najbolji mogući način, u najboljem pravcu. Pripremamo polako sve što je neophodno za početak priprema za jedno ovakvo nadmetanje. Naravno, da već sve imamo spremno, odlučeno, prijateljske utakmice, ništa se ne mijenja što se nas tiče – rekao je Đorđević.

Planetarna smotra je na programu od 25. avgusta do 10. septembra, koja će biti održana u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

B92

CATEGORIES
Share This