Đoković u polufinalu Sinsinatija: Srbin bacio na koljena nemoćnog Amerikanca

Đoković u polufinalu Sinsinatija: Srbin bacio na koljena nemoćnog Amerikanca

Novak Đoković je slavio protiv Tejlora Frica u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju sa 2:0 (6:0, 6:4) te ga u polufinalu čeka duel sa Aleksandrom Zverevom.

Nastavio je Novak Đoković da „melje“ rivale u Sinsinatiju. Nakon dve godine pauze na američkoj turneji vratio se Srbin i došao do polufinala mastersa u Sinsinatiju.

Nemoćan je bio Tejlor Fric, deveti nosilac na turniru, koji je samo mogao da se pokloni motivisanom Srbinu. Duel koji su odigrali izgledao je kao lakši sparing trening, a ne četvrtfinale mastersa.

Motivisano je otpočeo meč Đoković, a sa druge strane u njega je nervozno ušao Fric koji je rivalu lošim servisima poklonio tri brejka. Novak ne bi bio najbolji teniser svih vremena da te greške nije surovo kaznio, te nakon samo 20 minuta igre vodio je Srbin 1:0 u setovima.

Zanimljivo je da je Fric 12. igrač iz top 10 koji je protiv Đokovića dobio „krompir“ (set bez dobijenog gema)

Zadrhtala je na startu drugog seta Đokoviću ruka, napravio je dve duple servis greške, iskoristio je to Fric da napravi brejk, koji je potom i potvrdio.

Strpljivo je svoju priliku čekao Novak, u osmom gemu napao je servis rivala, terao Frica na greške i došao do brejka i izjednačenja u drugom setu – 4:4.

Kvalitet je pokazao Đoković do kraja i nakon sat vremena i jednog minuta igre plasirao se u polufinale Sinsinatija.

Novosti

CATEGORIES
Share This