Djevojke iz Ljubinja izborile polufinale

Djevojke iz Ljubinja izborile polufinale

Muška i ženska ekipa Srednjoškolskog Centra Svetozar Ćorović iz Ljubinja brane boje RS a ujedno i istočne Hercegovine na Evropskom otvorenom školskom prvenstvu u odbojci, za učenike do 18 godina koje je okupilo oko 250 djece iz šest zemalja Evrope koje se odigrava u Gradu sunca.

Uspješnije su djevojke iz ovog istočnohercegovačkog mjesta.

„Zadovoljan sam startom. U prvom kolu ženska ekipa je poražena od predstavnika Crne gore u jednom ravnopravnom meču. Mnogo više uspjeha imali smo u naredna dva kola. Nakon toga smo pobijedili ekipe iz Češke i Makedonije i sa druge pozicije idemo u polufinale gdje ćemo se sastati sa ekipom Beograda, predstavnikom Srbije. U muškoj konkurenciji prvog dana povrijedili su nam se igrači. Drugi razlog je što igrači rođeni 2004. nisu mogli da igraju pa smo morali da odustanemo od takmičenja“, kaže Milan Mičeta profesor fizičke kulture u Srednjoškolskom centru Svetozar Ćorović Ljubinje.

Ženska ekipa iz Ljubinja je prvoplasirana na ovogodišnjim Malim olimpijskim igrama RS a muška ekipa je bila druga i nakon specijalne pozivnice organizatora nastupa na ovom šampionatu.

Prvenstvo, čiji je promoter najbolja odbojkašica svijeta Bilećanka Tijana Bošković, okupilo je djecu iz Republike Srpske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Češke i Moldavije. Republiku Srpsku će, na ovom takmičenju predstavljati ekipe iz Ljubinja i Gradiške u ženskoj i Ljubinja i Modriče u muškoj konkurenciji.

Evropsko prvenstvo u odbojci za učenike i učenice do 18 godina održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a prema ranijim najavama, reprezentacija Srpske nastupiće pod svojim imenom, himnom, zastavom i međunarodnom skraćenicom koju su prihvatile Međunarodna i Evropska federacija školskog sporta.

Domaćini prvenstva su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Grad Trebinje.

(Herceg sport)

CATEGORIES
Share This