ABA liga: Zvezda ubjedljiva protiv Partizan

ABA liga: Zvezda ubjedljiva protiv Partizan

Neizvijesnost u prvom ovosezonskom derbiju trajala je nekih 37 minuta, nakon toga paklen finiš Crvene zvezde i na kraju i ubjedljiva pobjeda protiv Partizana rezultatom 90:74.

Partizan je na startu stekao prednost, Brodžijanski je bio raspoložen u napadu, a čini se da je dobra odbrana “crno-bijelih” bila ključ vođstva. Poslije Egzumovog fantastičnog zakucavanja je bilo 14:10, a Zvezda je uspijevala da smanji zaostatak.

I onda pred sam kraj prve dionice, Nikola Ivanović je krenuo u prodor i dobio faul u napadu, ali se pritom i povrijedio, nekoliko sekundi se valjao po podu, a pošto je sudija Javor dosudio loptu za “crno-bijele”, poletjeli su predmeti na teren.

Sve to je prouzrokovalo prekid, sudije su bile u svlačionici sve dok se nisu, prema njihovom mišljenju, stekli uslovi za nastavak utakmice. Ispražnjen je dio tribine, a poslije 40 minuta je meč nastavljen i to tako što je preinačena odluka, pa je koš Nikole Ivanovića (koji se nije vratio na parket) priznat.

Crvena zvezda je upravo tim košem povela, a na kraju posljednje dionice je bilo 20:18.

Partizan je serijom 7:0 počeo nastavak, ali je Nedović ostavio Zvezdu u dobrom ritmu poslije trojke, prethodno je bio ofanzivni skok gdje Brodžijanski nije uspio da zagradi koš. Nekoliko trojki i na jednoj i drugoj strani, Madar je pogodio novu, a na drugoj strani je Mitrović lagano izlazio na kraj sa Slovakom iz redova Partizana.

Mitrović je pravio ogromne probleme Partizanu, ali i Nedović Egzumu, poslije poena reprezentativca Srbije bilo je 37:38, ali je uvijek Madar bio taj koji je pogađao trojke kada je to bilo potrebno “crno-bijelima”.

Imao je i Papapetru dobru rolu, ali i Zvezda je uvijek imala odgovor, ovoga puta preko Vildoze koji je pogodio trojku.

Nedović je sa pet uzastopnih poena sveo Zvezdu na samo poen minusa, a onda je Bentil pogodio zakucavanje za prednost prilikom odlaska na odmor.

Start treće dionice je u potpunosti pripao Zvezdi, serija od 9:0 i prva dvocifrena prednost, a prve poene za Partizan u drugom poluvremenu postigao je Janis Papapetru sa linije za slobodna bacanja poslije 3 i po minuta igre.

Topili su prednost Crvene zvezde Egzum i Papapetru, a Grk je nakon što je sam izradio akciju, pogodio za 63:61.

No, Zvezda je uspjela da vrati osjetniju prednost početkom posljednje dionice, Vildoza je briljirao, a onda je i Holand pogodio za 75:65. Isti igrač je imao sjajnu odbranu kada je ukrao loptu Papapetruu, Mitrović je pogodio, a Obradović je bio bijesan na svoje igrače.

Panter je zbog petog faula morao van terena na 5 minuta do kraja, a Vildozina trojka je bila ključ, odbijen je nalet Partizana na 3:50 do kraja.

Najvećih 13 poena razlike vidjeli smo kada je Dobrić pogodio trojku iz ugla, prednost je dodatno narasla, Partizan je na kraju pogubio sve konce igre.

sportske.net

CATEGORIES
Share This