ABA liga: Naneli spasao Partizan

ABA liga: Naneli spasao Partizan

 

Poslije neočekivanog poraza u Beogradu, izabranici Željka Obradovića izjednačili su seriju na 1:1 i utakmicu odluke vratili u Beograd.

Nije dobro krenulo po Partizan, ponovo su izabranici Andreja Žakelja pravili velike probleme “crno-bijelima”, naročito u reketu gdje gosti često nisu uspijevali da pariraju rivalu.

Poslije šokantnog poraza u Beogradu, Partizan ni u Podgorici nije počeo na zadovoljavajućem nivou što je SC Derbi iskoristio da stekne vođstvo koje je održava tokom najvećeg dijela meča.

Najviše zahvaljujući raspoloženom Flečeru Megiju sa 10 postignutih poena, dok je goste u život održavao Dante Egzum postigavši 13 poena u prvom poluvremenu.

Naročito je bio bolan šut za tri poena, košarkaši Partizana pogodili su samo dva puta u 11 pokušaja, što se odrazilo i na rezultat.

Na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom, ali su “Studenti” na sjajan način otvorili treću četvrtinu i napravili seriju 7:0, nakon čega su Beograđani počeli da tope prednost domaćina.

Nasatavio je Egzum sa veoma dobrom partijom, u jednom trenutku probudio se i Lesor, potom i Naneli, pa je Partizan upravo zahvaljujući poenima gorepomenutih košarkaša i stigao do prvog vođstva u drugom poluvremenu.

Tek na početku posljednje dionice, koja nam je donijela pravu dramu.

Bila je to rovovska bitka ispod dva obruča, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, mada je SC Derbi imao primat, da bi poenima Džejmsa Nanelija Partizan konačno stigao na “plus pet”.

Presudila je još jedna trojka Nanelija u posljednjem napadu Partizana, dok SC Derbi nije mogao da iznenadi u posljednjim trenucima meča.

Očajan šut za tri poena (7 od 28) pratio je Partizan tokom cijelog susreta, međutim “crno-bijeli” su poslije velike drame uspjeli da izjednače u seriji i meč odluke presele u Beograd.

Najzaslužniji za pobjedu Partizana bili su Dante Egzum sa 24 poena, dok je Džejms Naneli postigao poene kada je bilo najbitnije, skupio ih je 23.

U redovima SC Derbija, Magi je postigao 15 poena, dok su Ivišić i Pavličević postigli po 12, odnosno 11.

sportske.net

CATEGORIES
Share This