Vidovdan – krna slava VRS obilježiće se u Jezeru

Vidovdan – krna slava VRS obilježiće se u Jezeru

– Krsna slava Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka – Vidovdan biće obilježena danas u porti Crkve Svetog velikomučenika kneza Lazara u opštini Jezero, u prisustvu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i drugih zvaničnika.

Sveta arhijerejska liturgija i parastos srpskim vojnicima poginulim od Kosovskog boja do danas biće služena u crkvi u 9.00 časova, a izjave za medije predviđene su u 11.30 časova, najavljeno je iz komande Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka.

Komanda Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka tradicionalno organizuje proslavu Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i ovog puka.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske. Postojala je od 12. maja 1992. do 1. januara 2006. godine, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH.

Kroz Vojsku Republike Srpske prošlo je 210.000 boraca, a 23.801 njen pripadnik položio je život u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za odbranu Srpske.

(Srna) Foto: Ilustracija

CATEGORIES
Share This