Svečani defile povodom Dana Republike Srpske

Svečani defile povodom Dana Republike Srpske

Na Trgu Krajine u Banjaluci održan je svečani defile povodom Dana Republike. U svečanom defileu učestvovalo je 3.400 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, te predstavnika javnog i civilnog sektora.

„Hvala svima koji su došli ovdje danas da se okupimo i obilježimo Dan Republike, jer je to naš dan. Srbi imaju pravo da obilježavaju Dan Republike, a svi oni koji pokušavaju da ga ospore neće u tome uspjeti. Republika je imala svoj početak u miru i nastavila da postoji u ratu. Moramo odati poštu onima koji su dali svoje živote za ovu Republiku i zato je ne damo. Ne može niko da nam je uskrati. Republika je za nas sloboda“, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom svečanog defilea.

Svečani defile počeo je predajom raporta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uz postrojenu počasnu jedinicu MUP-a Srpske.

Defileu su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, predsjednik Vlade Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, bivši ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, kao i ostali ministri u Vladi Srpske, ali i Vladi Srbije.

Takođe i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, princ Filip Karađorđević, načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, ministar finansija u Savjetu ministara Srđan Amidžić, predsjednik Republičke stranke srpske Slaven Ristić, predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac, kao i drugi predstavnici javnog, društvenog i političkog života Srpske, BiH, Srbije i regiona.

(BN) Foto:BN

CATEGORIES
Share This