Stevandić najavio novi zakon u RS, „tu nam je sad rupa“: Svi ćemo biti zaštićeni

Stevandić najavio novi zakon u RS, „tu nam je sad rupa“: Svi ćemo biti zaštićeni

Narodna skupština kao bedem Republike Srpske – pokrenuće zakon o imunitetu i na taj način, zaštititi sve institucije, koje u praksi sprovode usvojene odluke u Parlamentu Srpske, rekao je predsjednik Narodne Skupštine Nenad Stevandić u emisiji Telering.

On je dodao da uvođenjem zakona o imunitetu – nikada više, neće moći voditi, kako je naglasio,  montirani sudski procesi protiv zvaničnika – kao što se, trenutno sudi predsjedniku Republike Srpske za to što je radeći svoj posao – izvršavao odluke Narodne skupštine.

„Ja sam završio prijedlog. Da napravimo zakon o imunitetu i da oni koji provode odluke budu zaštićeni. Da imaju imunitet kao i mi poslanici. Pitam da li je normalno da ja i svi poslanici imamo imunitet, a predsjednik Srpske i direktor Službenog glasnika nemaju. Mi ćemo sada pripremiti zakon o imunitetu i izglasati ga u NSRS. I imaće imunitet i oni koji sprovode odluke. I tako će biti zaštićeni svi, a i predsjednik Milorad Dodik, jer može biti još procesa protiv njega. To smo ranije propustili i to nam je sada „rupa““ rekao je Stevandić.

CATEGORIES
Share This