Srpska u vrhu po investicionim olakšicama

Srpska u vrhu po investicionim olakšicama

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da su najveće prednosti investiranja u Srpsku stimulativan poreski sistem, najpovoljnija cijena električne energije, kvalitetna i kvalifikovana radna snaga i odnos institucija prema investitorima.

„To su prednosti koji pozicioniraju Srpsku. Uzmite ozbiljne svjetske rang liste i vidjećete da je Srpska u samo vrhu po investicionim olakšicama među manjim zajednicama, jer se ne možemo takmičiti sa Кinom, Rusijom ili nekim drugim velikim zemljama“, rekao je Višković novinarima u Laktašima.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da je kompanija „Prointer“ izgubila status partnera njemačkog proizvođača softvera SAP, koji su implementirani u mnoga javna preduzeća i da li je zbog toga bilo kontakata sa javnim preduzećima, Višković je rekao da se Vlada Srpske nije time bavila, ali da u razgovoru sa direktorom „Prointera“ ima saznanja da će to oni vrlo brzo riješiti i dobiti licencu od druge institucije i da tu ne vidi problem.

(Srna Foto:Srna)

CATEGORIES
Share This