Republika Srpska ne može da bude nezavisna država

Republika Srpska ne može da bude nezavisna država

Britanski izaslanik je ponovio da je zabrinut za situaciju u Bosni i Hercegovini, i naglasio na Republika Srpska ne može da bude nezavisna država.

– Srbija bi trebalo da uvede sankcije Rusiji, izjavio je specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuart Pič.

„Britanija poziva Srbiju da uvede sankcije protiv Rusije, jer je poslednja država zapadnog Balkana koja to nije učinila, i da istraži moguće nepravilnosti na izborima održanima u decembru, kako bi se sačuvao integritet izbornog procesa“, rekao je Pič za Hinu tokom posete Zagrebu.

On je iskazao apsolutnu podršku normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i osudio događaje iz Banjske na Kosovu i Metohiji od 24. septembra.

„Normalizacija između Beograda i Prištine biće na dobrobit svih građana obe države, ali i šireg regiona“, naveo je Pič.

Britanski izaslanik je ponovio da je zabrinut za situaciju u Bosni i Hercegovini, i naglasio da Republika Srpska ne može da bude nezavisna država.

„London te pretnje osuđuje i poručuje da je Republika Srpska legitiman entitet unutar BiH, ali ne može biti i nezavisna država, kakvom želi da je učini njen predsednik Milorad Dodik. Nastavljamo da podržavamo Dejtonski sporazum“, istakao je Pič.

(Tanjug) Foto: Tanjug

CATEGORIES
Share This