„Pošte“ i „NIZ Komerc“ na sudu zbog neispravnih mopeda

„Pošte“ i „NIZ Komerc“ na sudu zbog neispravnih mopeda

– Pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci juče je trebalo da bude održano u sporu „Pošta Srpske“ i firme „NIZ Komerc“ zbog neispravnih mopeda. Međutim, ročište nije održano zbog odsustva sudije.

U Okružnom privrednom sudu za CAPITAL su rekli da je „NIZ Komerc“ tužio „Pošte“ zbog nerealizovanja ugovora tražeći naknadu od 159.394 KM, a da su „Pošte Srpske“ uzvratile kontratužbom.

„Tužbenim zahtjevom se potražuje taj iznos na ime nerealizovanja ugovora o nabavci mopeda i bicikala iz 2019. godine, odnosno, naplate potraživanja iz navedenog ugovornog odnosa“, kazali su u sudu za CAPITAL.

Dodali su da su „Pošte“ u odgovoru tužbu osporile, navodeći da su isporučena prevozna sredstva bila sa nedostacima, usljed kojih se nisu mogla adekvatno koristiti.

Istovremeno, „Pošte“ su podnijele protivtužbeni zahtjev kojim su tražile raskid ugovora i vraćanje datog uz naknadu štete.

O nabavci spornih mopeda CAPITAL je pisao u “Pošte Srpske” kupile 50 neispravnih mopeda.

Riječ je o 50 mopeda kod kojih su otkriveni nedostaci i koji su bili uskladišteni u Radnoj jedinici „Pošta“ u Banjaluci. „Pošte“ zbog toga dobavljaču nisu platile kompletan iznos, nakon čega je došlo do sudskog spora.

CAPITAL: M. Lj.

CATEGORIES
Share This