Poslanici NSRS o Zakonu o geološkim istraživanjima

Poslanici NSRS o Zakonu o geološkim istraživanjima

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima.

Izmjene i dopune se donose, kako je navedeno, s ciljem podsticanja privrednog razvoja Republike Srpske stvaranjem stimulativnog pravnog okvira za ulaganja u oblast geoloških istraživanja.

„Zakonom su definisani pojmovi invazivnih i neinvazivnih geoloških istražnih radova. Invazivni su sve vrste terenskih ispitivanja nakon kojih je neophodno izvršiti sanaciju i rekultivaciju prostora na kojem su takvi radovi izvršeni, dok su neinvazivni one vrste geoloških istražnih radova koji ne obuhvataju invazivne“, navedeno je u obrazloženju.

Poslanici će razmatrati i izvještaje o radu i reviziji finansijskog poslovanja Radio-televizije Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je juče, između ostalog, Nacrt zakona o imunitetu Republike Srpske koji propisuje da najviši nosioci izvršne vlasti u Srpskoj nisu krivično ili građanski odgovorni za bilo koji postupak izvršen u okviru njihovih dužnosti i na taj način se štite kao i nosioci zakonodavne i sudske vlasti.

Poslanici su razmotrili i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom režimu izvršenja kazne zatvora, Nacrt zakona o lovstvu, kao i Nacrt zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, čiji je cilj efikasnije i ekonomičnije sprovođenja referenduma u Republici Srpskoj.

Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova.

(Srna) Foto:NSRS

CATEGORIES
Share This