Parlamentarni forum osnivaju Srpska i Srbija

Parlamentarni forum osnivaju Srpska i Srbija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije  Vladimir Orlić potpisaće sutra u Beogradu Memorandum o formiranju Parlamentarnog foruma Republika Srbija – Republika Srpska

Sastanak dvojice predsjednika planiran je u 12 časova u Domu Narodne skupštine, nakon čega će u 12.30 časova dati izjave za medije i potpisati Memorandum o formiranju Parlamentarnog foruma Republika Srbija – Republika Srpska.

Stevandić i Orlić formiranje Parlamentarnog foruma Republika Srbija –  Republika Srpska dogovorili su početkom avgusta u Banjaluci, navodeći da će biti potpisan u septembru u Beogradu.

Na sjednici, 12. septembra, Кolegijum Narodne skupštine prihvatio je obavještenje predsjednika Stevandića o formiranju Parlamentarnog foruma Republika Srbija – Republika Srpska.

Stevandić je upoznao članove Кolegijuma o tome da bi Parlamentarni forum trebalo da zasjeda dva puta godišnje, a da bi njegove odluke trebalo da verifikuju parlamenti Srbije i Srpske.

„Odluke koje se donesu na Forumu biće proslijeđene u dvije skupštine i smatram da je to veliki napredak u korištenju Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama i približavanju rada dva parlamenta“, rekao je Stevandić.

(BN) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This