Nešić tvrdi da Milorad Dodik neće pobjeći iz zemlje

Nešić tvrdi da Milorad Dodik neće pobjeći iz zemlje

„Ne postoje bezbjednosne informacije o planiranju bijega Milorada Dodika, predsjednika RS, iz Bosne i Hercegovine“, kazao je ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić, navodeći da su netačne informacije koje je iznio ministar odbrane Zukan Helez.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez juče je kazao da postoje operativna saznanja da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik priprema bijeg zbog pritisaka međunarodne zajednice.

– Ne postoje  bezbjednosne informacije o planiranju bijega Milorada Dodika, predsjednika RS, iz Bosne i Hercegovine – kazao je ministar  bezbjednosti BiH Nenad Nešić, navodeći da su netačne informacije koje je iznio ministar odbrane Zukan Helez.

– Imao sam jedan razgovor sa bezbjednosnim strukturama, koji su me upoznali s informacijom da ministar odbrane gospodin Helez lupa gluposti. Naime, rekli su mi da ono što je izjavio je čista glupost koja proizilazi iz njegove glave. Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske niti hoće, niti želi, niti ima namjeru, da napusti RS – kazao je Nešić.

Kasnije se o Helezovim tvrdnjama oglasio i sam Dodik.

– Možda on nešto kreira, možda je čuo tamo iz njegove kafane gdje često odsjeda, možda je konobarica nešto dojavila, otkud znam – rekao je Dodik.

(Faktor) Foto: Buka

CATEGORIES
Share This