Nalazi revizora Srpske kažu: Opet “med i mlijeko”

Nalazi revizora Srpske kažu: Opet “med i mlijeko”

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske izdala je 14 revizorskih izvještaja od kojih je većina vezana za samu Vladu Radovana Viškovića i Vladina ministarstva. Slično kao i u proteklim godinama, Vlada RS kao i ministarstva dobila su pozitivna mišljenja.

Tek ministarstva unutrašnjih poslova i trgovine i turizma koje vode Siniša Karan i Denis Šulić dobila su kozmetičke opaske odnosno mišljenja s rezervom za finansijske izvještaje, iako se u tim izvještajima malo šta može naći da je podvrgnuto kritičkom analizom.

Šulićevom ministarstvo dodatno je dobilo pozitivno mišljenje o usklađenosti.

Ko je sve “pregledan”

Tako su pozitivna mišljenja dobili Generalni Sekretarijat Vlade RS, Ministarstvo energetike i rudarstva, Ministarstvo privrede i preduzetništva, Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje RS, Ministarstvo pravde, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave.

Takođe, sama služba predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, naravno, dobila je pozitivno mišljenje, jednako kao i ministarstvo provjete i kulture, Javni fond za dječiju zaštitu. Dodatno, napravljen je i izvještaj o radu Medicinske škole Doboj, koja je dobila mišljenje s rezervom.

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske, takođe, vodi i registar o ispunjenosti preporuke za sve revidirane subjekte, gdje je evidentno da na stotine preporuka nisu ispunjene, kako od same Vlade RS tako i do drugih subjekata. Zbog te činjenice već godinama se revizija u RS ocjenjuje kao puka formalnost.

(Fokus)  Foto: Dejan Rakita/Pixsell

CATEGORIES
Share This