Dodik: Američki ambasador Marfi je baba-sera

Dodik: Američki ambasador Marfi je baba-sera

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske izjavio je da je američki ambasador Majkl Marfi obična baba – sera.

„Ona baba-sera Marfi, zlazi tamo jauče po sarajevskim medijima, ljut je jer ga mi u RS ne priznajemo, jer je manipulat i drži predavanje šta treba da radimo. Čiji je on ambasador, šta on nama drži predavanja“, kazao je Dodik.

Komentarišući Blinkenove navode poslije sastanka sa Berbokovom da su razgovarali o tome kako EU može da nastavi da vrši pritisak na učesnike koji „dovode BiH pod veliki rizik, naročito na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika korištenjem svih neophodnih alata i jačanjem sposobnosti misije za stabilizaciju“, Dodik je rekao da je to uzalud.

„DŽabe, pritiskali su, pritiskaju godinama, pa ništa. Pa šta ćeš džabe pritiskati ponovo? Ne bih im preporučio“, naglasio je Dodik.

Dodik se osvrnuo i na američkog ambasadora Majkla Marfija, koji je, kako je ocijenio, vjerovatno ljut jer ga u Republici Srpskoj niko ne priznaje i ne prihvata zato što je obični manipulant koji pokušava da održi predavanje šta treba raditi ovdje.

„To je gotovo nemoguće. Postavlja se pitanje čiji je on ambasador? Je li on ambasador SAD ili ambasador BiH? Šta on nama drži predavanje? Piše pisma federalnoj Vladi, objašnjava šta ta vlada treba da radi…“, naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske ocijenio je da Amerikancima nigdje na svijetu ne ide, imaju problem sa Kinom, sa izborima koji dolaze, sa bivšim predsjednikom Donaldom Trampom kojem je ta vlada u kojoj je Blinken natovarala 40 optužnica samo da bi spriječila njegovu pobjedu na predstojećim izborima.

„Mi se radujemo Trampovoj pobjedi“, poručio je Dodik.

(BN) Foto:BN

CATEGORIES
Share This