„Akt Dodikove veleizdaje, Radmanović pokazao čast i obraz“

„Akt Dodikove veleizdaje, Radmanović pokazao čast i obraz“

„Ovo je akt veleizdaje! Zapaljena je kuća, uništena je, a sada je Milorad Dodik uzeo krampu i razbija temelje Republike Srpske“, poručio je Vukanović.

„Milorad Dodik je sluga stranaca, juče je to i dokazano. Oni ga drže, njima odgovara, oni su mu omogućili da krade izbore, prekraja izbornu volju građana, sprovodi korupciju“, poručio je na pres konferenciji Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za pravdu i red, napominjući da su pod pritiskom stranaca pristali da po hitnom postupku usvoje Zakon o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH, zbog krivice Milorada Dodika.

„Pohvaliću Nebojšu Radmanovića, koji je juče pokazao čast i obraz, treba ga izdvojiti zato što nije htio da glasa za sramnu izdaju i prenos nadležnosti“, naveo je Vukanović.

Napominje da je preglasavanja Srba u BiH bio razlog zbog čega je došlo do građanskog rata u BiH 1992. godine – donošenja odluke o Referendumu ignorišući volju srpskog naroda. Tad je velika krv prolivena, bilo je mnogo stradanja da bi se mi u Dejtonu izborili za široku autonomiju i za mogućnost veta na odluke koje su štetne po nas.

„Dejton je garant opstanka branjen skoro 30 godina, sve dok nisu došle ove kvazi patriote, izdajnici i marionete stranaca predvođene Miloradom Dodikom i SNSD-a koji su pod pritiskom stranaca pristali da po hitnom postupku usvoje Zakon o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH“, istakao je predsjednik Liste za pravdu i red.

On navodi da opozicija nije sluga stranaca.

„Iza nas ne stoji ni američka, ni japanska, ni ruska ambasada, mi nećemo zbog digniteta i poštovanja prema narodu odlaziti na sjednice koje se zalažu zbog nekih evropskih interesa.“

Zbog toga, kako kaže, Lista za pravdu i red nije željela prisustvovati sjednici, da ne učestvuje u toj farsi jer polažu račune narodu, a ne stranim ambasadama u BiH.

„Ovo je akt veleizdaje! Zapaljena je kuća, uništena je, a sada je Milorad Dodik uzeo krampu i razbija temelje Republike Srpske. Ovo je neviđena izdaja i neviđen presedan za koji nam mogu sutra reći: Pa pristali se u komisiji za sukob interesa da se glasa prostom većinom, pa nek to bude pravilo da sve odluke u BiH donosimo prostom većinom. Republika Srpska na taj način suštinski više ne postoji i autonomija koja je izborena u Dejtonu, a koja je razgrađena izdajničkom politikom Milorada Dodika i SNSD-a.“

To je i razlog, kako navodi, zašto u štampaču Kristijana Šmita nema tonera pa ne može da ištampa najavljene zakone da bi došlo do skenera.

„Dodik je na ovu kapitulaciju pristao samo dan nakon što je iz američke ambasade stigla opomena da će se banke u Srpskoj, koje su povezane sa njim, naći na crnoj listi. To mogu samo da rade marionete i ucjenjeni ljudi, zato Kristijan Šmit omogućava krađu izbora“, jasan je Vukanović.

(BN TV)

CATEGORIES
Share This