Srbi sa Kosova: Vučić nas je izdao

Srbi sa Kosova: Vučić nas je izdao

Nakon najvećih tenzija na granici sukoba sa Albancima, kada je cijela nacija strijepila nad slikom novog sukoba sa  NATO, glume sa podizanjem borbene gotovosti i upućivanja najviših oficira vojske Srbije na granicu sa Kosovom, pa i ličnim odlaskom na teren Vrhovnog komandanta, Srbima sa Kosova je naloženo povlačenje sa barikada, a srbijanski mediji su skoro proglasili pobjedu: nakon što je pušten jedan od uhapšenih policajaca i obećano da neće biti daljeg progona demonstranata.

„Vrhovni (sam je sebe tako nazvao) je podigao oružane snage. Nadležni ministar je uzbunio policiju i priključio je vojsci. Prvi general je hitno otišao u Rašku, rekavši pritom da u Rašku ide po nalogu vrhovnog. Dobio je naređenja koja će sprovesti bez oklijevanja i dosljedno…

Prije no što je kriza splasnula i nastupilo kakvo-takvo novogodišnje primirje, jedan njegov tabloid ga je uporedio sa carem Lazarom, koji je išao kod patrijarha srpskog na pričest i blagoslov pred pohod na Kosovo.

U tom zamišljenom epskom poduhvatu kakav istorija još nije zabilježila, on bi sebi bio i Obilić i Branković, devet Jugovića i Kosovka djevojka, Murat i Bajazit, obelisk na Gazimestanu. Niko ni u čemu ne bi morao da mu pomaže niti mogao da ga zamjenjuje“, napisao je Ljubodrag Stojadinović na Peščaniku.

A pogledajte šta kaže jedan od kosovskih Srba nakon odluke o povlačenju sa barikada:

ISTOK

CATEGORIES
Share This