Petković: Uhapšen još jedan Srbin na KiM

Petković: Uhapšen još jedan Srbin na KiM

U četvrtak uveče je u sjevernom delu Mitrovice, prema nezvaničnim saznanjima KoSSev portala, uhapšen još jedan bivši pripadnik Kosovske policije, srpske nacionalnosti. Sa istim navodima u međuvremenu je izašao direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Petković se o ovom hapšenju oglasio objavom na Tviteru, navodeći da se radi o S. T, čije je puno ime objavio.

https://twitter.com/PetkovicPetar/status/1603525848203776002?s=20&t=5-dWtWOAz3iZxatck3bmSQ

Novo hapšenje Petković je ocijenio kao pokazatelj da kosovski premijer, Aljbin Kurti, „nastavlja lov na Srbe“, te da ne želi da smiri tenzije i deeskalira situaciju.

„Kako se odjednom pojavljuju dokazi protiv Srba koji su napustili institucije, a nisu postojali dok su bili deo kosovskog sistema“, upitao je direktor Kancelarije za KiM.

KoSSev portal se o navodnom novom hapšenju pisanim putem obratio Kosovskoj policiji u četvrtak uveče, ali odgovor do objavljivanja ove vesti nije dobio. Region Sever, kako su nam kazali, o ovom slučaju nije imao informacije.

Ovo je četvrto hapšenje za nešto više od nedelju dana na Severu, a drugo hapšenje bivših pripadnika Kosovske policije. Prethodno je prošle nedelje uhapšen Dejan Pantić što je bio zvaničan povod za nove barikade koje su postavljene na najmanje šest mesta na Severu pre isto toliko dana.

Novim tenzijama prethodilo je masovno napuštanje većine kosovskih institucija na Severu u novembru ove godine, kada je ujedno Kosovsku policiju napustilo više od 500 Srba.

Tenzije su potom dodatno podgrejane raspisivanjem sada već odloženih izbora, što je dovelo i do incidenata u Zubinom Potoku i Mitrovici, kada su Srbi sprečili ulazak predstavnika OIK-a i policije u kancelarije Opštinske izborne komisije.

Potom su se rasporedile pojačane snage KP na Severu, nakon čega su se hapšenja i dogodila.

(N1)

CATEGORIES
Share This