Nove pretnje Prištine: Silom guraju Srbe u “kosovsku“ policiju i ucenjuju pritvorom

Nove pretnje Prištine: Silom guraju Srbe u “kosovsku“ policiju i ucenjuju pritvorom

Nakon neuspeha koji je doživeo konkurs za prijem novih policajaca na severu „Kosova“, a nakon kolektivnih ostavki koje su podneli srpski policajci posle politički motivisane smene komandira regionalne direkcije Sever Nenada Đurića, Priština nastoji da po svaku cenu natera Srbe da, protivno njihovom stavu, počnu da rade u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan.

Redakciji „Kosovo onlajn“ javilo se nekoliko bivših policajaca koje su privremene vlasti u Prištini suspendovale, pa čak i optužile i držale u višemesečnom pritvoru za različita krivična dela pod sumnjivim dokazima, sa tvrdnjom da se na njih vrši pritisak obaveštajne strukture „Kosova“ kako bi se vratili na posao i pokazali kako navodno Srbi hoće da se vrate u policiju tzv. Kosova.

Kako navode, na početku im je nuđeno da se aktiviraju kao policajci, a da će im zauzvrat biti oprošteni prekršaji koje su navodno počinili, pa čak i isplaćene zarade za period kada su bili pod suspenzijom, uz obavezu da u uniformi provedu najmanje dve godine.

Nakon toga od strane obaveštajaca lažne države usledila je direktna pretnja, da će u slučaju da odbiju taj predlog po postupcima koji se vode protiv njih, ostatak vremena do suđenja provesti u pritvoru.

Izvori su takođe kazali da osećaju strah za svoju bezbednost i sigurnost svojih porodica, prenosi RT Balkan.

(IN4S)

CATEGORIES
Share This