Gost kafića u Splitu zgrožen računom za samo 2 pića

Gost kafića u Splitu zgrožen računom za samo 2 pića

Cijene hrane i pića u ugostiteljskim objektima u susjednoj Hrvatskoj, posebno u ljetnoj sezoni, znaju biti paprene, a tome ide u prilog i posljednji primjer iz Splita.

Zgroženi gost kafića “Olive tree” koji je smješten na splitskoj Rivi poslao je račun portalu Slobodna Dalmacija, a podijelio je iznos koji je morao platiti za samo dva pića.

Naime, čitalac se požalio da je za to morao izdvojiti 17 evra (33 KM). Račun je uključivao Somersbi (“Somersby”) koji je koštao devet evra te tri decilitra Budvajser piva za koje je morao platiti osam evra.

U obližnjim kafićima se Somersbi može pronaći za 2,80 evra, a u trgovinama košta cca. 1,5 evro.

Računi u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj nerijetko zahtijevaju vrtoglave cifre, a nedavno je podijeljeno da je Rovinj još jedna u nizu prilično skupih destinacija.

Naime, cijena prženih lignji sa pomfritom u ovom gradu kreće se od 13,94 do čak 18 evra.

Porcija pomrtifa košta četiri do pet evra, a okvirno se tako kreću i cijene drugih priloga koji se često naručuju uz meso. Porcija ćevapćića košta 12 evra.

Među onima koji su se požalili bio je i hrvatski pjevač Luka Nižetić koji je na Instagramu objavio da u jednom rovinjskom restoranu kuglica kajmaka košta čak devet evra, prenosi Kliks.

– Stvarno ne znam gdje se kuglica kajmaka jede za devet evra, osim u restoranima sa Mišelinovim zvjezdicama u Rovinju i skupim hotelima. Prvi put čujem za tako nešto. Svaka reklama je dobra reklama. Lani se digla polemika oko kafe sa mlijekom od 20 kuna na našoj rivi i na kraju je taj ugostitelj imao veću posjećenost – rekao je.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This