Mirotić i Veseli blistali: Barsa slomila otpor Žalgirisa za dvije „meč lopte“ (VIDEO) Košarkaši Barselone uspjeli su poslije velike borbe da pobjede Žalgiris u drugom meču TOP

Mirotić i Veseli blistali: Barsa slomila otpor Žalgirisa za dvije „meč lopte“ (VIDEO) Košarkaši Barselone uspjeli su poslije velike borbe da pobjede Žalgiris u drugom meču TOP

Trenutno vode 2-0, imaju dve meč lopte za plasman na finalni turnir, a naredni meč je u Kaunasu, koji će biti domaćin finalnog turnira.

Prevagu na tasu Barselone donijeli su Jan Veseli sa 26 i Nikola Mirotić sa 22 poena.

Kod Žalgirisa, Ignas Brazdeikis je postigao 20, Edgaras Uljanovas 13, Larijunas Birutis 10 poena.

Barselone je dobila prvi meč TOP 8 serije sa 91:69, a svi koji su očekivali lak posao i u drugom meču, potcijenili su bez ikakvog razloga ekipu Žalgirisa koja je pokazala karakter.Ekipa iz Kanusa, koji će biti domaćin finalnog turnira, dobila je prvu četvrtinu sa 21:20, držala je meč u egalu i tokom drugog kvartala, a na poluvremenu, Barsa je vodila sa 45:44. Jan Veseli je postigao 18, a Nikola Kalinić osam poena za Barselonu. Kod Žalgirisa, Edgaras Uljanovas je postigao 11, Ignas Brezdaikis devet, Larinas Birutis šest poena.

Rat nereva je nastavljen. Žalgiris je držao meč u egalu, a Barselona je poslije trojke Laprovitole sa zvukom sirene uoči posljednjeg kvartala vodila sa 68:66. Mini serijom, Barsa je pobjegla na 72:66, a Žalgiris je zatražio minut odmora, kako bi se zaustavilo bjekstvo domaćina.

Na pet minuta prije kraja Žalgiris je bio na 73:74, ali je Barsa u režiji Mirotića i Satoranskog odgovorila – 78:73. Žalgiris je stigao do 78:80, a Barsa preko Mirotića i Jakubaitisa do nesotižnih 85:78.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1652032417165615106?s=20

Naredni duel između Žalgirsa i Barselone na programu je 3. maja u Kaunasu. Ukoliko bude bilo potrebe, četvrti meč se igra takođe u Kaunasu dva dana kasnije, dok bi prednost domaćeg parketa u eventualnom petom meču imala Barselona, navodi Sport klub.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This