Detalji divljanja BMW-om na skijalištu: MMA borci brutalno pretukli spasioce i djevojku

Detalji divljanja BMW-om na skijalištu: MMA borci brutalno pretukli spasioce i djevojku

U nedjelju naveče došlo je do incidenta na popularnom skijalištu Platak u Hrvatskoj, te su pretučeni gorski spasioci i jedna djevojka.

Detalje neviđenog divljaštva za Novi list ispričao je jedan od gostiju koji se zatekao te večeri u jednom baru.

Trojica mladića koja su provela poslijepodne u baru, u večernjim su satima ispred bara u snijegu vježbali MMA tehniku hrvanja, a potom su oko 20,15 sati odlučili BMW-om driftati na stazi u neposrednoj blizini baze HGSS-a. BMW je vrlo brzo nakon divljanja zapeo u snijegu te su ga putnici pokušali izvući guranjem i otkopavanjem, ali neuspješno.

Članovi GSS-a su nakon dugog dana boravili u baru, a jedan od njih je krenuo na spavanje u bazu. U trenucima kada je ostavio skije i krenuo prema ulazu u bazu HGSS-a pored ulaza na žičaru, mladić i djevojka su mu spriječili prolaz zahtijevajući da im motornim sankama izvuče BMW iz snijega. HGSS-ovac im je rekao da to ne može te da ide na spavanje. Mladić ga je tada nokautirao te je on ostao ležati u nesvijesti.

Incident je vidio jedan od gostiju bara te je potrčao u pomoć i odvojio napadača od povrijeđenog HGSS-ovca. Ali, mladić se nije mirio s odvajanjem te je počelo naguravanje, a ubrzo su mu se pridružila i druga dvojica putnika iz BMW-a. Tada je dotrčao i drugi član HGSS-a u pomoć, ali i on dobija snažan udarac u glavu te ostaje na tlu. Situacija je eskalirala jer se prvi povrijeđeni član HGSS-a probudio i sjeo ne bi li došao sebi, ali je tada zaradio s leđa udarac nogom u glavu te se više nije znalo je li uopšte živ. Najbliži pomagači su mu pokušali izvući jezik, dati kiseonik i oživljavati ga, a istovremeno su prvog koji je istrčao u pomoć iz bara napala dvojica putnika iz BMW-a, prvo šakama, a potom su ga bacila na pod i nastavila „cipelariti“.

Jedna ženska osoba je htjela zaustaviti iživljavanje i pomoći, ali zaradila je četiri direktna udarca šakom u glavu i pala. Mladići, obojica teža od stotinu kilograma, su nastavila „cipelariti“ pomagača cijelo vrijeme vičući: „Mi smo borci. Znate vi ko smo mi“. Tada je već stigla hitna pomoć po teško povrijeđenog HGSS-ovca, a potom i policija koja je odvela trojicu divljaka.

Trojac je pušten iz pritvora, ali juče nisu sami otišli po vozilo, već su poslali predstavnika koji je platio GSC-u 265 evra da izvuče auto. Kako prenose hrvatski mediji, GSS-ovac koji je bio prvi na udaru zaradio je potres mozga i povredu vratne kičme te se ne sjeća incidenta.

Dobronamjerni koji je prvi pritekao u pomoć je završio sa slomljenom rukom te nagruvan, a ženska osoba koja je željela zaustaviti iživljavanje ima unutrašnje krvarenje u plućima.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This