SDS: Predizborna prazna obećanja ministra Amidžića

SDS: Predizborna prazna obećanja ministra Amidžića

„Današnja izjava ministara finansija i trezora u Savjetu ministara Srđana Amidžić da je pokrenut proces za usvajanje zakona o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine predstavlja još jedno u nizu predizbornih praznih obećanja, poput Zakona o lijekovima RS, Izbornog zakona RS i Zakona o vojsci“, saopšteno je iz SDS-a.

Ova najava, kako kažu, koja dolazi samo 15 dana pred lokalne izbore, ne može da prikrije činjenicu da je ideja o ukidanju PDV-a na prvu nekretninu već najavljena prije više od godine dana.

Pitamo se, dodaju iz SDS, šta je ministar čekao do danas? Očigledno je da je cilj ovakvih izjava zbunjivanje građana i manipulacija njihovim očekivanjima odnosno samo predizborna kampanja.

„Ono što je još zabrinjavajuće jeste pokušaj ministra Amidžića da ovu ideju prikaže kao neku veliku “mudrost” Milorada Dodika, čime se dodatno jača kult ličnosti koji je karakterističan za režime i diktature. Otvoreno pitamo ministra Amidžića da li je Zakon o izmjenama Zakona o PDV, koji sadrži ukidanje PDV-a na prvu nekretninu, već usvojen u Savjetu ministara i da li je upućen Parlamentu BiH na usvajanje?“, pitaju iz SDS.

Ukoliko nije, smatraju, onda se ova izjava svodi na običnu predizbornu šarenu lažu kao i većina lažnih obećanja SNSD.

Naglašavaju da građani zaslužuju konkretne akcije, a ne prazna obećanja.

Srpska demokratska stranka će uskoro izaći sa konkretnim izmjenama našeg poreskog zakona i najaviti da upućuje zakon koji će omogućiti povrat PDV-a za kupovinu prvog stana.

„Pozivamo sve političke partije da podrže ovu konkretnu inicijativu i prijedlog Srpske demokratske stranke, jer građani Republike Srpske imaju pravo ODMAH na povrat PDV-a, dok se na nivou BiH eventualno ne usvoji rješenje o povratu PDV-a u što iskreno ne vjerujemo zbog dosadašnjeg manipulativnog načina funkcionisanja koalicije na nivou BiH“, naglasili su iz SDS.

(BN)

CATEGORIES
Share This