Poziv Dodiku i Viškoviću: Ogradite se od ove bruke

Poziv Dodiku i Viškoviću: Ogradite se od ove bruke

Berjan je pozdravio to što je predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić uputio lično izvinjenje, iako nema direktne veze sa sramotnim događajem, te izrazio žaljenje što Ćosić i Vujičić nisu u stanju da slijede njegov primjer.

“Prošla su četiri dana od neviđene bruke i poniženja, kada je na Trgu Srbija u dvorani Srbija intonirana himna tzv. Kosova, a članovi organizacionog odbora gradonačelnik Ljubiša Ćosić i poslanik u PS BiH Miroslav Vujičić još nisu smogli hrabrosti da upute izvinjenje. Kao sin palog borca Vojske Republike Srpske, osjećam beskrajnu gorčinu i tugu jer se ovakva izdaja desila u kolijevci Republike Srpske“, poručio je Darko Berjan, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Berjan je pozdravio to što je predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić uputio lično izvinjenje, iako nema direktne veze sa sramotnim događajem, te izrazio žaljenje što Ćosić i Vujičić nisu u stanju da slijede njegov primjer.

“Ko više od nas može razumjeti šta su stradanja i torture koje preživljava srpski narod na Kosovu i Metohiji!? U aprilu sam obišao cijelo Kosovo i Metohiju, i znam kako naš narod tamo živi i koliko tešku borbu vodi svaki dan. Naša braća koja se svakodnevno bore da sačuvaju svoja ognjišta nisu zaslužila da im mi zabadamo nož u srce. Želim javno da im kažem da narod Istočnog Sarajeva nema veze sa ovim i da jednako osjeća bol i gorčinu“, ističe Berjan.

Poslanik SDS-a poziva i predsjednika i premijera Republike Srpske, Milorada Dodika i Radovana Viškovića, da se ograde od ove bruke.

“Intoniranje himne nepriznatog tzv. Kosova na teritoriji Republike Srpske direktno je gaženje i deklaracije Svesrpskog sabora u kojoj smo jasno rekli da podržavamo teritorijalni integritet Srbije i naš narod na Kosovu i Metohiji. Kao što reče Njegoš, čast i bruka žive dovijeka. Hrabri i časni sarajevski Srbi koji su bedem Republike Srpske, uvijek će biti i bedem Srbije. Nećemo dozvoliti da bruka nedoraslih političara bude i bruka našeg naroda. Stidimo se njihove sramote i molimo za oprost našu braću na Kosovu i Metohiji, kao i u Srbiji“, kazao je poslanik SDS-a Darko Berjan.

Podsjetimo da je tokom prošlog vikenda na Balkanskom prvenstvu u džudou za seniore u Istočnom Sarajeva ,u sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije, intonirana je himna samoproglašenog Kosova.

Prvenstvo je održano pod pokroviteljstvom gradonačelnika Ljubiše Ćosića iz SNSD, a medalje pobjednicima uručivao je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Miroslav Vujičić.

BiH nije priznala tzv. Kosovo jer se tome protivi Republika Srpska.

Koliko je poznato do sada, ovo je prvi put da na teritoriji Republike Srpske se intonira himna tzv. Kosova, a da apsurd bude veći to je učinjeno u Istočnom Sarajevu, na Trgu Srbija, za čiju izgradnju sredstva je dala Srbija.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This