Ognjen Bodiroga novi predsjednik fočanskog SDS-a

Ognjen Bodiroga novi predsjednik fočanskog SDS-a

Narodni poslanik Ognjen Bodiroga izabran je za novog predsjednika Opštinske organizacije Srpske demokratske stranke u Foči. Delegati Skupštine ove organizacije Bodirogi su dali jednoglasnu podršku.

Ognjen Bodiroga najavio je ujedinjenje članstva Srpske demokatske stranke ali i građana Foče čiji će cilj biti, kako je rekao, ubjedljiva pobjeda na lokalnim izborima naredne godine i pozicioniranje SDS-a kao najjače partije u Foči: „Plan je da uradimo ono što je SDS uradio 90-ih godina ujedinio je srpski narod, a ne da ga razjedinjujemo kao aktuelna vlast, jer zajedništvo je najbitnije a ne pojedinci. Samo jedinstveni možemo našu opštinu, koja je na koljenima, da dignemo i popravio status svih građana. U bliskoj budućnosti napraviću sastanke sa ljudima koji će biti zaduženi za razne resore, poput ekonomije, poljoprivrede, kulture, sporta i turizma, što će u suštini biti i program kandidata za načelnika na narednim lokalnim izborima. Naš cilj je ubjedljiva pobjeda u Foči naredne godine i mi ćemo to ostvariti“.

Bodiroga tvrdi da je Opština Foča na koljenima te da su građani Foče zaslužili promjenu vlasti i bolji život: „Opština ima dugovanje veće od 15 miliona maraka, Nacionalni park „Sutjeska“ je u kolapsu na početku turističke sezone, svi konkursi i tenderi su namješteni, a ono što je najgore ova vlast je uspjela da podijeli i djecu poginulih boraca što je za mene neoprostivo. Zajedno ću sa svojim opštinskim odborom da radim na ujedinjenju naših sugrađana te da povratim vjeru narodu na nisu svi političari isti, da ima onih kojima je najbitniji opšti interes“, zaključio je Bodiroga.

Izbornoj supštini Opštinske organizacije SDS-a Foča prisustvovao je i član Predsjedništa SDS-a i načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović koji je istakao da su delegati izabrali najboljeg kanidata koji je, kako kroz lokalni, tako i kroz republički parlament dokazani borac za bolji život građana Foče i Republike Srpske: „Pred njim nije nimalo lak zadatak niti jednostavni planovi, a prvi prioritet Srpske demokratske stranke u Foči je vraćanje vlasti na lokalnim izborima i pobjeda našeg kandidata, odnosno da se Foča na taj način, u jako teškim i specifičnim uslovima, vrati njenim građanima. Srpska demokratska stranka se zalaže za decentralizaciju Republike Srpske i prihoda, a prije svega zalažemo se za javnost i transparentnost u radu. Sigurni smo da će naš budući načelnik u Foči upravo tako i raditi, da neće dijeliti narod i da će biti načelnik svih građana Foče“, rekao je Božović.

Srpska deokratska stranka unutarstranačke izbore završiće 11.juna Skupštinom stranke na kojoj će se birati novi predsjednik SDS-a i Glavni odbor stranke.

(Radio Foča)

CATEGORIES
Share This