Nešković predvodio delegaciju Zelenog kluba u posjeti Brčko distriktu

Nešković predvodio delegaciju Zelenog kluba u posjeti Brčko distriktu

Delegacija Zelenog kluba, koju su činili zamjenik predsjednika Želimir Nešković, poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović i Jasmin Emrić i jedan od osnivača kluba Esad Mavrić, boravila je u uzvratnoj posjeti Brčko distriktu.

Tom prilikom vođeni su razgovori sa gradonačelnikom Brčko distrikta Esedom Kadrićem, zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem i poslanikom u Skupštini Brčko distrikta Milijanom Simić, koja je ujedno i član Zelenog kluba i na neki način predstavlja sponu između Brčko distrikta i Zelenog kluba.
Razgovaralo se o energetskim potencijalima, o zaštiti životne sredine i projektima iz oblasti energetske efikasnosti na području distrikta.

Predstavnici Brčko distrikta su predstavili odrđene zakone i legislativu koja je vezana za temu energetike, kao i nekoliko projekta u vezi energetske efikasnosti i odlaganja otpada, koji su započeti.

Zamjenik predsjednika Zelenog kluba Želimir Nešković je predložio da se organizuje jedan širi sastanak na kome će učestvovati predstavnici Vlade i poslanici u Skupštini Brčko distrikta sa svim članovima Zelenog kluba, koji čine paralamentarni zastupnici na različitim nivoima vlasti u BiH.

Na pomenutom sastanku učešće će uzeti i predstavnici međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH, a taj sastanak bi se održao 31. marta ove godine.

Zeleni klub radi na jačanju javnog dijaloga u oblasti energetike, pitanjima iz oblasti obnovljivih izbora energije i klimatskih promjena.

(Opština Lopare)

CATEGORIES
Share This