Dodikov ekspert za bezbjednost Predrag Ćeranić otvoreno protiv Aleksandra Vučića

Dodikov ekspert za bezbjednost Predrag Ćeranić otvoreno protiv Aleksandra Vučića

Dodikov ekspert i savjetnik za bezbjednost Predrag Ćeranić je otvoreno osporio lidersku poziciju Aleksandra Vučića za rješavanje Kosovskog pitanja i zamjerio mu što nije prihvatio sugestiju da u istom paketu razmatra problem Kosova i Republike Srpske, „jer bi u tom slučaju Srbi bolje prošli“.

Juče je u Beogradu održana politička tribina pod nazivom „Srpska se brani i u Srbiji“ na kojoj je govorio i Dodikov ekspert za sigurnost iz Banja Luke, Predrag Ćeranić

Ćeranić je kazao da je nedavno boravio u Rusiji te da je stekao dojam kako će Rusija pobijediti u ratu u Ukrajini, nakon čega će znatno proširiti svoj utjecaj na Balkanu.

Za razliku od druguh analitičara, koji smatraju da će se čelična zavjesa između Rusije i Zapada postaviti po sredini Ukrajine, Ćerenić smatra da čelične zavjese neće ni biti, te da će nakon pobjede Rusije, doći do sloma prozapadnog režima u Bugarskoj, što će Rusiji otvoriti put do Srbije i RS. 

U takvim okolnostima, smatra Ćeranić, Srbija ne treba potpisivati nikakve sporazume s Kosovom o međusobnom priznanju, jer će se uskoro međunarodne okolnosti znatno promijeniti u korist Srba i Srbije.  

Ćeranić se ne slaže s tezom da je Vučić predsjednik svih Srba, a svog šefa, Milorada Dodika, javno je pohvalio što je uz pomoć Osmorke „razbio političko Sarajevo“.  

Diskusiju Predraga Ćeranića pogedajte u video prilogu:

ISTOK

CATEGORIES
Share This