Mijatović pozvao poslanike SDP da podrže opoziciju

Mijatović pozvao poslanike SDP da podrže opoziciju

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović pozvao je poslanike te stranke da u NSRS podrže kandidata opozicije u Dom naroda Parlamenta BiH.

On je to učinio objavom na fejsbuk profilu, navodeći da nije uspio pokušaj SDP BiH u Republici Srpskoj, njega i Nermina Nikśića.

„Pozivam poslanike SDP BiH u NSRS da glasaju za listu opozicije za Dom Naroda PSBiH“ naveo je on i dodao da se „ovih dana vodila organizovana hajka od strane raspale opozicije, pojedinih medija, pojedinih ambasada, sarajevskih političkih uhljeba i pojedinaca iz SDP BiH nalik na pravi režim. Cilj je bio stigmatizovati i proglasiti izdajnicima poslanike SDP BiH unutar Pokreta za državu“.

Mračnjaci iz SDP BiH su u tišini, stoji u objavi, pronašli zajednički interes sa lajavcima iz tzv. opozicije iz RS i ambasadama, sa jednim ciljem sklanjanje Nikšića i preuzimanje SDP BiH i napraviti od jedine multietničke partije u BiH, federalnu jednonacionalnu partiju koja bi bila podređena ličnim interesima uhljeba.

„Cilj je bio i po svaku cijenu razvaliti sporazum Osmorke i HDZ-a i vratiti u igru SDA“, navodi, između ostalog, Mijatović u objavi na fejsbuk profilu.

(BN Foto: Fejsbuk)

CATEGORIES
Share This