Deklaracija protiv dizanja 3 prsta: Zbog Nešićevog poteza bura u Skupštini Kantona Sarajevo

Deklaracija protiv dizanja 3 prsta: Zbog Nešićevog poteza bura u Skupštini Kantona Sarajevo

Na jučerašnjoj sjednici Skupštini Kantona Sarajeva, na inicijativu SDA, usvojena je deklaracija u kojoj se osuđuje podizanje tri prsta ispred institucija BiH u Sarajevu.

Usarajevskoj deklaraciji se “najoštrije osuđuje provokativno podizanje tri prsta od novoizabranog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića ispred sjedišta institucija BiH, što je ponovio i u programu uživo na javnom servisu FTV”.

Nešić se tokom gostovanja u RTV FBiH, na pitanje da objasni zašto je digao tri prsta ispred zgrade parlamenta BiH, izvinio, ali i poručio da ne shvata da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju.

– Naišao sam na gospodina Vukanovića koji se sakrio u nekom prolazu ispred Parlamentarne skupštine, učio je svoga poslanika šta treba da kaže u parlamentu. Međutim, gospodin Grković se juče nije ni javio za riječ. Ja sam naišao, pozdravio ga, on mi je dobacivao – ode ti kod Dodika i onda sam mu poslao poljubac i pokazao tri prsta. Ja sam tim pozdravom poslao poljubac i pozdravio Nebojšu Vukanovića koji je pripadnik srpskog naroda, makar je tako bilo do juče – objašnjavao je Nešić i ponovo pokazao tri prsta u studiju na što je voditeljka reagovala.

Nenad Nešić pokazao tri prsta u emisiji
FOTO: FEDERALNA.BA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kazao je kako je proveo dan u Sarajevu i da su mu ljudi prilazili i rekli da im je drago što je izabran te da ga vole jer je “takav i ne glumi”, prenosi N1.

– Ne shvatam da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju. To je tradicionalni srpski pozdrav kojim se mi pozdravljamo i ja sam tradicionalnim srpskim pozdravom pozdravio pripadnika srpskog naroda gospodina Vukanovića. Nisam nikoga provocirao niti mi je to bila namjera. Ukoliko sam nekoga uvrijedio, izvinjavam se – rekao je Nešić.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This