„Nastavak satanizacije Srba“ Dubravac pozvao sarajevsku skupštinu da poništi Deklaraciju

„Nastavak satanizacije Srba“ Dubravac pozvao sarajevsku skupštinu da poništi Deklaraciju

Neviđena ostrašćenost sarajevskih političara koji su s negodovanjem doživjeli podignuta tri prsta Nenada Nešić, dobila je svoj najgori oblik donošenjem Deklaracije Skupštine grada Sarajeva o osudi podizanja tri prsta.

Poručio je ovo poslanik DNS u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, Željko Dubravac, koji kaže da je to izrazito drzak i do sada nezabilježen primjer političkog totalitarizma.

Nestvarnim djeluje, kaže on, takva politička isključivost i brutalna osuda pozdrava sa tri prsta koji se u srpskom narodu odomaćio i postao gotovo svakodnevan. Dubravac kaže da pozdrav sa tri prsta simboliše vjekovno Sveto Trojstvo (Oca, Sina i svetog Duha).

– I niko u svijetu to ne zabranjuje. Opšte je poznato da se ljudi širom planete pozdravljaju na različite načine, gestikulacijama, sa jednim prstom – podignutim palcem na gore, sa dva prsta, sa tri prsta, sa otvorenom rukom ili zatvorenom šakom… Dakle, različite kulture, različiti pozdravi – kaže Dubravac.

On dodaje da politička pomahnitalost i nacionalna ostrašćenost koja dolazi iz Sarajeva je beskrupulozan nastavak satanizacije Srba i nepoštovanja kulture jednog od najstarijih naroda koji na ovom prostoru ima prebogatu kulturu, pismo i jezik, što je mnogima trn u oku.

Dubravac je najoštrije osudio navedenu Deklaraciju grada Sarajeva i pozvao one koji su je donijeli, da je opozovu i stave van snage.

– Bio bi to razuman gest koji pruža nadu da je međusobno uvažavanje i poštovanje različitosti moguće u Bosni i Hercegovini i da je upravo to čini posebnom i bogatijom od drugih – istakao je Dubravac.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This