U Banjaluci trotinet bačen u vodu, tri nađena u smeću

U Banjaluci trotinet bačen u vodu, tri nađena u smeću

– Samo 20 dana nakon što je grad Banjaluka dobio 200 novih trotineta, već je počela njihova zloupotreba, te je tako jedan pronađen u vodi, dok su tri pronađena u smeću.

Kako je za „Nezavisne novine“ kazao Aleksandar Knežić, menadžer operacija kompanije „BinBin“ za Banjaluku, koja iznajmljuje ove trotinete, GPS sistem je ugrađen na svaki trotinet, te ih je upravo on uputio na lokaciju na kojoj su se nalazili.

„Tri trotineta smo pronašli u kontejneru, serviseri koji rade na održavanju su ih odnijeli na čišćenje, te su nakon toga ponovo pušteni u rad“, kazao je Knežić.

Kako je dodao, počinioce je veoma teško pronaći, odnosno moguće ih je pronaći samo ukoliko postoji adekvatan dokaz koji upućuje na počinioca.

„Mi u svakom trenutku znamo gdje se oni nalaze, te na svaki nasilni pokret bez aktivacije dobijamo obavještenje“, rekao je Knežić, dodajući da ukoliko se desi bilo kakav teži incident, pravnim putem se počinilac može teretiti.

Kako kaže, trotinet koji je pronađen u vodi je ponovo pušten u rad, te nema oštećenja.

„Da je ostao duže u vodi, sigurno bi bilo oštećenja na bateriji, a baterija za jedan trotinet košta 500 dolara“, rekao je Knežić.

Kako ističe, negativna iskustva koja su imali u Bosni i Hercegovini, odnosno u Sarajevu i Mostaru, uglavnom su počinila djeca.

„U Sarajevu smo imali par oštećenja trotineta, ali su roditelji potpisali izjavu, te su oni bili ti koji su snosili štetu „, kazao je Knežić.

Kako je dodao, bilo je i slučajeva gdje počinioci nisu htjeli da priznaju štetu, te je taj dio prešao na advokate.

Podsjećamo, Banjaluka odnedavno ima 200 električnih trotineta za iznajmljivanje na 13 lokacija u gradu, a cijena iznajmljivanja iznosi 25 feninga po minutu.

Kako kažu iz Gradske uprave Banjaluka, riječ je o lokacijama gradskih parkinga, odnosno Kastel, „Medicinska elektronika“, Šoping, „Aquana“, Galerija, javna garaža Borik, park „Mladen Stojanović“, „Zenit“, te u ulicama Vladike Platona, Nikole Tesle, Srpskoj i na Bulevaru vojvode Živojina Mišića, kao i kod hotela „Marriott“.

Brojke

13 lokacija na kojima se nalaze trotineti u gradu

200 trotineta na raspolaganju za iznajmljivanje

(Nezavisne)
CATEGORIES
Share This