Kostajničani pitaju gdje je donacija: Vlada odobrila 300 kubika oblovine

Kostajničani pitaju gdje je donacija: Vlada odobrila 300 kubika oblovine

Vlada Republike Srpske donirala je opštini Kostajnica 300 kubnih metara oblovine za pomoć građanima kojima su kuće oštećene u potresu. Građani pitaju šta je sa građom.

Narodni poslanik Diana Čekić postavila je poslaničko pitanje u vezi sa ovim.

– Građani pitaju šta je sa građom. Kome i pod kojim uslovima se dijeli? Dio oblovine je još na lageru, a dio se nalazi na jednom zemljištu – postavila je ovo pitanje Čekićeva još polovonim marta.

– Da li Vlada i Ministarstvo imaju povratnu informaciju od opštine Kostajnica kome i kako se dijeli građa jer načelnik ne odgovara na odbornička pitanja – tvrdi Čekićeva.

Odgovor nemaju ni u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva.

– Imajući u vidu postavljeno poslaničko pitanje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je dana 11. aprila uputilo opštini Kostajnica službeni akt, odnosno zahtjev za davanje odgovora na predmetno pitanje. Zaključno sa 25. aprilom u ovom Ministarstvu nije zaprimljen odgovor opštine Kostajnica na dostavljeno poslaničko pitanje – odgovor je koji je potpisao resorni ministar Savo Minić.

Načelnika Kostajnice Nikolu Janjetovića smo kontaktirali, ali ni nama nije otkrio o čemu se radi.

– Odgovor je otišao prema Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva. Ne krijemo mi ništa, stalo se o tome priča na sjednicama Skupštine opštine. Uglavnom, to je još u procesu, nije sve podijeljeno jer u pilanama nije sve završeno – kratko i uopšteno je prokomentarisao Janjetović.

Na pitanje kada je Vlada RS donijela odluku o donaciji oblovine, Janjetović odgovora da nije siguran, ali da misli da je bilo prošle godine.

Inače, zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihteru bio je 29. decembra 2020. godine sa epicentrom kod Petrinje u Hrvatskoj, a posljedice u Republici Srpskoj su najviše pretrpjeli građani Kostajnice.

ŠTETA

U zemljotresu u Kostajnici povređene su dvije osobe. Materijalna šteta, koja je bila vidljiva na gotovo svakom koraku, procijenjena je na više od 9,6 miliona KM. U proceduri kategorizacije pregledano je 2.858 objekata, a kategorisano je 937.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This