Magla smanjuje vidljivost: Saobraćaj se po uglavnom suvim kolovozima

Magla smanjuje vidljivost: Saobraćaj se po uglavnom suvim kolovozima

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija po pretežno suvim kolovozima uz mjestimičnu pojavu jutarnje magle koja smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Privremena obustava saobraćaja za sutra je planirana na dionici magistralnog puta Podromanija-Mokro-Sumbulovac-Rogoušići-Donja Ljubogošta, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušić” između 14 i 16 časova, u trajanju od pet do sedam minuta u dva intervala.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice do 3. juna dolaziće do povrmene obustave saobraćaja između 11 i 15 časova dva puta po pet do sedam minuta.

Na magistralnom putu Crkvina-Modriča, zbog pripremnih radova na izgradnji auto-puta Vukosavlje-Brčko, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno.

Usporeno se vozi i na magistralnom putu Podromanija-Sumbulovac u mjestu Mokro.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na regionalnom putu Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, svakodnevno će dolaziti do obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7 do 17 časova.

Saobraćaj se zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, a izmjene su i na putu Rudice-Novi Grad gdje je u toku izgradnja biciklističke i pješačke staze.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Glinja saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova i na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno, kao i na putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Deminiranje terena odvija se na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta “Gornji Božinci” i na magistralnom putu Kotor Varoš-Mitrovići u mjestu Viševica. Zbog toga će dolaziti do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom.

U FBiH je zbog sanacije na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela “1. mart” na smjeru Zenica jug-Lašva. Do završetka radova saobraća se dvosmjerno kroz lijevu cijev tunela.

Sporije se vozi zbog radova na putnim pravcima Jablanica-Mostar u Donjoj Jablanici, Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This