SDS Gacka uputio zahtjev načelniku: Transport uglja kroz grad stvara ozbiljne probleme za građane

SDS Gacka uputio zahtjev načelniku: Transport uglja kroz grad stvara ozbiljne probleme za građane

Predsjedništvo SDS Gacko je na sinošnjoj održanoj sjednici razmatralo aktuelnu društvenu i političku situaciji u opštini Gacko kao i druga tekuća pitanja koja se tiču priprema ovog odbora za ovogodišnje lokalne izbore.

Analizirajući društvenu i političku situaciju, Predsjedništvo SDS Gacko je donijelo odgovarajuće zaključke koji se odnose na transport uglja iz gatačkog rudnika koji se odvija kroz naseljena mjesta i ulice u užem dijelu grada.

Članovi predsjedništva su na jedan razuman način sagledali u kakvom ambijetnu žive građani Gacka u poslednjih nekoliko mjeseci imajući u vidu da kamioni koji prevoze velike količine uglja koji se isporučuje za komercijalne svrhe, prolaze kroz najuže dijelove lokalnog naselja i gradskih ulica što izaziva, smatraju u SDS-u veliko nezadovoljstvo građana, naročito onih koji žive u ovom dijelu najužeg gradskog naselja, jer se na ovakav način stvaraju nepodnošljivi uslovi za njihov život.

U ovoj stranci smatraju da postoje zakonom propisane obaveze kojim lokalna zajednica ima pravo da uredi režim saobraćaja na lokalnim putevima.

Predsjedništvo SDS Gacko je analiziralo postojeća zakonska rješenja odnosno Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj kao i Zakon o javnim putevima te su odlučili da pozovu načelnika opštine Gacko, Ognjena Milinkovića, da za sledeću sjednicu lokalnog parlamenta pripremi adekvatne zakonom propisane radnje kako bi ovaj problem bio riješen u korist građana.

Iz ove političke organizacije kažu da će tokom dana svoje zaključke predati na protokol opštinske administracije kako bi načelnik opštine mogao da se na najdirektniji način upozna sa detaljnim stavovima lokalnog SDS-a.

SDS je obavijestio naš portal o svojim zaključcima pa ih ovom prilikom i objavljujemo.

ISTOk

CATEGORIES
Share This