Dječija ambasada „Međaši“ kuca na Nobelova vrata

Dječija ambasada „Međaši“ kuca na Nobelova vrata

Humanitarna organizacija „Spasimo djecu“ najavila je da će, na inicijativu Društva za saradnju Australije i BiH, da predloži Dječiju ambasadu „Međaši“, čije je sjedište u istoimenom selu, nadomak Bijeljine, kraj Drine, za Nobelovu nagradu za mir.

Osnivač i generalni sekretar DA
„Međaši“, Dušan Tomić, potvđujući ovu vesti ističe : -Nije važno da li će „Nobel“ stići u Međaše, već je nadragocjenije da je svijet prepoznao našu ideju i praksu
u minulih skoro 35 ljeta.

-Podrška za nominaciju stigla je i od naših zemljaka iz Malmea, koji su pozvali sve Semberce da se pridruže inicijativi na Nobelovu nagradu.

Tomić je, upravo, bio gost u Malmeu u Švedskoj, gdje se susreo sa našim rasejanjem.Dogovoreno je, kako ističe, da i u Malmenu bude konzulat DA „Međaši“.

-Vrlo je važno da je naša ideja, inače planetarnog karaktera, počela da se širi, a koliko to znači za djecu i budućnost naše planete, ne treba da se naglašava -kaže Tomić.

-Svugdje sam u Švedskoj divno primljen.Ljudi znaju za minuli rad i sadašnje aktivnosti naše organizacije, koju su, svim srcem, podržale Ujedinjene nacije prije više od tri decenije.

Naše je da radimo.Raduje nas nominacija za Nobelovu nagradu, ali, i bez nje i sa njom, naše aktivnosti su, svakodnevno, sve prisutnije, ne samo u zemlji, okruženju, Evropi, već i svijetu.

ISTOK

CATEGORIES
Share This