Snimanje počelo na Islandu: Stiže novi holivudski film, BRANKA KATIĆ U ULOZI ŽENE SLAVNOG SOVJETSKOG LIDERA

Snimanje počelo na Islandu: Stiže novi holivudski film, BRANKA KATIĆ U ULOZI ŽENE SLAVNOG SOVJETSKOG LIDERA

Branka Katić dobila je jednu od glavnih uloga u filmu „Rejkjavik“ koji oslikava ključni sastanak predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i Sovjetskog Saveza 1986. godine tokom Hladnog rata.

Katić glumi Raisu Gorbačov, suprugu tadašnjeg sovjetskog lidera Mihaila Gorbačova, a u ostalim ulogama su Džef Danijels (Ronald Regan), Džared Haris (Mihail Gorbačov), Džej Kej Simons (Džordž Šulc) i Houp Dejvis (Nensi Regan). U filmu je i Aja Keš koja tumači lik novinarke koja je izvještavala sa sastanka u Rejkjaviku.

Snimanje je zvanično počelo ove sedmice na Islandu i to u kući Hevdi gdje se i odigrao stvarni samit koji je otpočeo novo, mirnije poglavlje u odnosima između SAD i SSSR, ali i u cijelom svijetu.

Majkl Rasel Gan piše, režira i producira film.

Ključni politički trenutak

Iako se od tog sastanka nije mnogo očekivalo, zahvaljujući Gorbačovu postao je jedan od ključnih političkih trenutaka za Ameriku i Rusiju.

Planovi Gorbačova su iznenadili Amerikance i donijeli mu veliku prednost. Postignuto je nekoliko važnih dogovora po pitanju naoružanja, ali Regan ipak nije prihvatio sovjetski zahtjev da Sjedinjene Države uklone laserski odbrambeni štit, koji je smatrao presudnim za odbranu američkog kontinenta.

Istorija bilježi da je Gorbačov, uprkos tome, odnio političku i moralnu pobjedu u Rejkjaviku, jer Regan nije prihvatio pruženu ruku. Ostaje da vidimo u kom svjetlu će biti prikazani nekadašnji veliki lideri političke scene svijeta, i da li će film biti objektivan, jer se već najavljuje da će projekat predstaviti najbolje i najslavnije trenutke Reganovog mandata.

Variety je Branku Katić predstavio kao srpsku glumicu koja je dobila pohvale širom svijeta zbog uloge u filmu “Crna mačka, beli mačor” Emira Kusturice i koji joj je, kako navode, otvorio vrata njenoj karijeri u drugim zemljama.

Igrala je i u filmovima “Warriors”, “Breaking and Entering” i “Public Enemies”, kao i u HBO serijama “Entourage”, “Bored to Death” i “Big Love”, navodi Euronews.

Zasad nije poznato kada se planira premijera filma “Rejkjavik”, prenosi 24Sedam.

CATEGORIES
Share This