Na kraju dobio nominaciju za Oskara: Vil Smit godinama odbijao da prihvati LEGENDARNU ULOGU

Na kraju dobio nominaciju za Oskara: Vil Smit godinama odbijao da prihvati LEGENDARNU ULOGU

Vil Smit je glumio u brojnim poznatim filmovima, kao i u seriji „Princ iz Bel Era“ koja ga je proslavila.

Kao i mnogi drugi glumci, imao je uloge na koje nije odmah pristao, a jedna od takvih situacija bila je vezana za jedan izuzetno popularan naslov. Ova uloga će mu na kraju doneti prvu nominaciju za Oskara, ali postojao je period u kom Vil nije uopšte htio da je prihvati.

U pitanju je biografska sportska drama “Ali” iz 2001. godine, u kojoj je Vil Smit tumačio boksera Muhameda Alija.

Kako prenosi Far Out Magazin, Vil Smit godinama je odbijao ulogu u filmu i nije htio ni da pogleda scenario, a iza njegove odluke krio se jedan razlog.

Vil Smit tvrdi da je godinama odbijao da vidi scenario jer nije mogao da vidi sebe u toj ulozi.

– Mislim da sam imao oko 27 godina kada mi je prvi put bio dostavljen. Ali nisam mogao da vidim dalje od Vila Smita u “Princu iz Bel Era” do transformacije u Muhameda Alija. Da mi je tada neko rekao da moram da postanem Ali, ne bih znao šta da radim od prvog dana. Majkl Man je bio prva osoba koja je ilustrovala ono što je on nazvao nastavnim planom i programom za postajanje Alija – ispričao je Smit u jednom intervjuu za BBC.

Čak i prije nego što je film trebalo da izađe, jedna od najvećih kritika bila je da Smit nije nimalo ličio na legendarnog boksera. No, sumnje su nestale nakon što su kritičari pogledali film u kom im se jako svidjela gluma Vila Smita te su film proglasili jednim od najboljih u njegovoj karijeri do tada, prenosi Index.

Dobio i nominaciju za Oskara

Uloga u filmu Ali osigurala je Vilu Smitu nominaciju za Oskara u kategoriji najboljeg glavnog glumca, ali nije pobijedio. Nominaciju je dobio i Džon Vojt u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

U filmu su uz Vila Smita glumili i Džejmi Foks, Džon Voit, Džefri Rajt, Mario Van Pibls, Džejda Pinket Smit, Ron Silver i druge zvijezde. Scenario su napisali Gregori Alen Hauard, Stiven Dž. Rivl i Kristofer Vilkinson, piše Blic.

Agencije

CATEGORIES
Share This