Bileća: Mišu Kisiću priznanje za dvadesetogodišnju saradnju sa „Novom Zorom“

Bileća: Mišu Kisiću priznanje za dvadesetogodišnju saradnju sa „Novom Zorom“

U okviru programa ovogodišnjih dvadesetpetih po redu Ćorovićevih susreta pisaca „Srpska proza danas“, koji su održani u Bileći 20. i 21. septembra organizovana je i promocija 81-82 broja časopisa za književnost i kulturu „Nova Zora“.

Ovom prilikom za uspješnu dvadesetogodišnju saradnju od 1-80 broja veoma cijenjenog i jedinog časopisa za književnost i kulturu u Hercegovini, Mišu Kisiću, novinaru i publicisti, uručeno je priznanje „POVELJA-NOVE ZORE“.

U okviru pomenute saradnje kroz rubriku „Kultura dešavanja u istočnoj Hercegovini“, na 1290 strana, Kisić je prezentovao oko 2 270 događaja u oblasti kulture i duhovnosti u gradu Trebinju, opštinama Bileća, Gacko, Nevesinje, Ljubinje, Berkovići i Istočni Mostar, kao i događaje istog formata SPKD „PROSVJETA“ Mostar.

Priznanje je na svečanosti u Domu kulturu „Jevto Dedijer“ u Bileći, Mišu Kisiću uručio glavni i odgovornj urednik „Nove Zore“ prof. dr Miloš Kovačević, naglasivši veliki značaj pomenute prezentacije za sagledavanje ukupnih kretanja u oblasti kulture u duhovnosti u  Hercegovini, a time i u Republici Srpskoj u cjelini.

Časopis „Nova Zora“ inače od aprila 2004. godine zajednički izdaju odbori SPKD „Prosvjeta“ u Bileći i u Gacku.

Redakcija djeluje u Beogradu i Bileći. Upravo promovisani 81-82 po redu broj „Nove Zore“ donosi po ustaljenoj uređivačkoj praksi priloge brojnih istaknutih književnih i naučnih stvaralaca sa područja Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i šire.

ISTOK

CATEGORIES
Share This