Uhapšeni poreski inspektor i saučesnici u BL

Uhapšeni poreski inspektor i saučesnici u BL

Uprava krim-policije MUP-a Republike Srpske podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj protiv tri lica čiji su inicijali B.M, A.S. i G.N. iz Banjaluke, zbog sumnje da su prevarili više privrednih subjekata, predstavljajući se kao inspektori Poreske uprave.

Nakon kriminalističke obrade, lice B.M, koje je službeno lice Poreske uprave, predato je sinoć u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

Lica B.M., A.S. i G.N. osumnjičena su za izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja, a u vezi sa krivičnim djelima zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, prevare i lažnog predstavljanja.

Iz MUP-a je saopšteno da je istragom utvrđeno da su osumnjičena lica od 1. januara ove godine do dana podnošenja izvještaja, na području Banjaluke, Mrkonjić Grada, Gradiške, Čelinca i Kotor Varoša dogovarala, organizovala, te se lažno predstavljala kao inspektori Poreske uprave, zloupotrebljavajući službeni položaj.

„Lica su tom prilikom koristila službene značke i legitimacije Poreske uprave, a koju je posjedovalo lice B.M, te su od građana zahtijevali i uzimali novac. Na ovaj način su prevarili više privrednih subjekata“, navodi se u saopštenju.

Istragu su sproveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Mrkonjić Grad, a pod nadzorom tužioca Republičkog javnog tužilaštva.

Policija je u okviru ovih aktivnosti izvršila pretrese stambenih objekata, pokretnih stvari i službenih prostorija Poreske uprave koje ta lica koriste.

(Srna)

CATEGORIES
Share This