Srpska pravoslavna crkva odlikovala Milana Miličevića

Srpska pravoslavna crkva odlikovala Milana Miličevića

Njegovo preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski G. Fotije uručio je danas Milanu Miličeviću Orden Svetog Кralja Dragutina – Prepodobnog Teoktista.

Ovo odlikovanje Miličeviću je uručeno za odanost svojoj Crkvi i nesebičnu ljubav, trud i žrtvu iskazanu aktivnim učešćem u životu i radu Crkve.

„Meni je posebno zadovoljstvo i čast što sam imao priliku da mi episkop Fotije uruči orden kralja Dragutina, dakle veliko zadovoljstvo i naravno velika obaveza da nastavim i dalje onim putem kojim sam do sada išao sa svojim saradnicima“ – izjavio je Miličević nakon primanja odlikovanja koje mu je uručeno u Hramu Presvete Trojice u Tesliću, uz prisustvo vjernika i predstavnika javnog života.

„Svim pravoslavnim vjernicima koji danas slave Sabor svetog Arhanđela Gavrila čestitam današnju krsnu slavu“.

Govoreći o današnjem činu Njagovo preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski G. Fotije je poručio da je važno da svi budemo zajedno i da znamo da smo pravoslavni Srbi, da poštujemo svoje praznike, tradiciju i običaje.

„Dakle, to je sve veoma bitno, tako da se radujemo da smo danas došli ovdje, da se zajedno Bogu pomolimo za dobro našeg naroda“ – izjavio je episkop Fotije.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This