Skandal: U SŠC u Bileći traže pedagoga bez iskustva?!

Skandal: U SŠC u Bileći traže pedagoga bez iskustva?!

Otvoren je konkurs za pedagoga u JU SŠC “Golub Kureš” u Bileći. Za mjesto pedagoga, kako se navodi, nije potrebno prethodno iskustvo.

Kako nezvanično saznajemo, direktorica Zdravka Miličević na ovo mjesto želi da “progura” svoju kćerku. Pomenuta je direktor ove ustanove već duži niz godina.

Kako kažu Bilećani direktorica centra je pred peziju i želi prije svog odlaska zaposliti svoju kćerku. U samoj Bileći kruži priča i da je vrlo upitna diploma osobe za koju je konkurs raspisan jer je stečena na jednom od privatnih fakulteta u BiH.

Čak i nakon svih nemilih događaja koja su pogodila Srbiju, gdje je u osnovnoj školi život izgubilo devet ljudi, od čega osam đaka, sa ove strane Drine traži se osoba za rad sa djecom, bez iskustva.

Jedan od komentara nakon strašne tragedije koja je pogodila Srbiju je glasio da roditelji ne žele policiju nego pedagoge. Iskusne ljude koji će raditi sa djecom, te možda uvidjeti neke probleme koji čak i roditeljima promaknu.

U Bileći to nije slučaj, bez obzira na dešavanja koja su pogodila Srbiju.

Možda vodeći se onom “neće to kod nas”, u ovom mjestu, koje je ionako već dugo poznato po problemima, je bitno da se mjesto samo popuni onom kom je namenjeno, a iskustvo će doći.

IMG 20230514 112917

CATEGORIES
Share This