Politička kriza u BiH prestaje istog momenta kada UIO kupi kumovsku zgradu

Politička kriza u BiH prestaje istog momenta kada UIO kupi kumovsku zgradu

Na sjednici Savjeta ministara BiH je protekle sedmice na insistiranje ministara iz tzv. Trojke skinuta odluka o kupovini zgrade u Banjaluci za potrebe UIO BiH od firme Grand trejd Mila Radišića, kuma Milorada Dodika. Nezvanično, cijena je vrtoglava i iznosi preko 100 miliona KM.

Bivši direktor UIO iz HDZ.a Miro Džakula je bježao od ovog „posla“ i u par navrata eskivirao da na sebe preuzme hipoteku sporne transakcije, Iako je dvije godine zaredom biši predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija u državnom budžetu rezervisao navedena sredstva za ove potrebe, nije bilo „hrabrosti“ da se uđe u ovaj posao vijeka.

Ulog je, dakle, ogorman i Dodik već godinama pokušava da završi ovaj posao.

Prema nezvaničnim informacijama navedena skinuta tačka bi se mogla naći na sjednici Savjeta ministara BiH već naredne sedmice. Biće zanimljivo pratiti da li će se to i desiti, jer je to jedan od glavnih zadataka Zorana Tegeltije kao novog direktora UIO BiH.

Zato je pronicljivi Mladen Bosić, poslanik u Domu naroda BiH i rekao da će onog momenta kada se sporna odluka donese i posao realizuje prestati politička kriza BiH.

„Možete smatrati da onog momenta kada se kupovina zgrade UIO nađe na dnevnom redu Savjeta ministara da je politička kriza u BiH završena“, rekao je Mladen Bosić.

Biće, dakle, zanimljivo pratiti narednu sjednicu Savjeta ministara BiH i sudbinu pomenute odluke, iako su se stvari dodatno zakomplikovale nakon što je ministarstvo finansija i trezora napustio Zoran Tegeltija, a do izbora novog ministra funkciju vrši njegov zamjenik iz Trojke Muhamed Hasanović.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This